7 skvělých receptů na pečený bůček, o kterých se vám bude i zdát

Milujete maso? Pak není třeba pečený bůček nijak zvlášť představovat.

Je to cenově snadno dostupná lahůdka, která se rozplývá na jazyku.

Ani příprava není náročná. Investujte do ní svůj čas a budete odměněni neodolatelnou chutí.

Zkuste podle našich receptů i trochu tradiční i zahraniční inspirace!

Nemáte v kuchyni prostor pro klasickou troubu? Pak by se vám mohl líbit článek o elektrických stolních troubách, kde se kromě jejich testování dozvíte i další přínosné informace.

Jak nejlépe upéct vepřový bok?

U bůčku, víc než kde jinde, platí, že kolik času investujete do jeho přípravy, tak skvělá bude výsledná chuť.

Vše začíná už v obchodě – vybírejte maso, které je čerstvé. Nejlépe to poznáte podle barvy tuku – měl by být krémově bílý. Pozor na zažloutlý nebo našedlý tuk, od toho raději ruce pryč. Maso by samozřejmě nemělo nijak zapáchat.

Ideální poměr tuku k masu je 50:50.

Bůček pochází z boku vepřového břicha, má velmi vysoký obsah tuku, což masu dává hodně chuti.

Marinovat by se měl co nejdéle, začněte s vařením už den předem a nechte bůček v lázni oleje a koření přes noc, hodina je opravdu minimum.

Tradičně se při jeho přípravě využívá pomalého pečení – tuk se pozvolna vyškvařuje, chuť prostupuje masem, které je pak krásně vláčné, vlhké a jemné. Doslova se rozpouští na jazyku.

Bok se dá samozřejmě i grilovat nebo smažit, jen nebude tak měkký jako při pomalém pečení. Pro tyhle způsoby rychlé úpravy je lepší mít maso nakrájené na proužky nebo kostky.

Zuzka Pitříková

Autor článku
Zuzka Pitříková

Je to už nějaký ten pátek, co jsem upekla svůj první koláč. Pak se k tomu přidalo pár vychytávek a hlavně skvělé recepty. Můj volný čas ráda trávím objevováním nových sladkých dezertů. Nejen, že je ráda peču, ale i ochutnávám a nakonec o nich píšu. Samozřejmě jsem hospodyňkou, která denně vaří a vymýšlí kompromisy pro svou rodinu. Objevte se mnou nejen sladké recepty a vydejte se do tajů naší online kuchařky.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Objevte podobné tipy

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.