Pečený cheesecake s citrónovým krémem lemon curd

Pečený cheesecake s citrónovým krémem lemon curd
Příprava: 30 minut Vaření: 110 minut Počet porcí: 12

Tento citronový cheesecake s krémem lemon curd a šlehačkou nejen že luxusně vypadá, ale i luxusně chutná. Má vzdušnou a nadýchanou texturu, je plný jasných citrusových tónů a dokonale lehký a osvěžující.

Co budete potřebovat

  • 200 g rozdrcených BeBe sušenek
  • 80 g rozpuštěného másla
  • 750 g sýru Philadelphia
  • 3 velká vejce
  • 200 g bílého krupicového cukru
  • 3 lžíce krupice nebo hladké mouky
  • citronová šťáva a kůra z 1 citronu
  • 1 lžíce vanilkového extraktu

Na ozdobu:

  • 250 ml lemon curd viz níže
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 4-5 lístků máty
  • 5-6 plátků citronu

Na lemon curd:

  • 200 g krystalového cukru
  • 2 lžíce citronové kůry
  • 6 žloutků
  • 100 ml citronové šťávy
  • 1/2 šálku másla, ​​studeného

Postup

  • Připravte si lemon curd.
  • Oddělte žloutky od bílků.
  • Žloutky dejte do hrnce a zlehka prošlehejte drátěnou metličkou.
  • Vyšlehejte s cukrem do světlé směsi.
  • Postupně vmíchejte citronovou šťávu a kůru.
  • Zahřívejte na mírném plameni za stálého míchání drátěnou metlou, dokud směs nezhoustne a nezačne bublat.
  • Sundejte hrnec z ohně, přidejte studené máslo nakrájené na kostky a míchejte, dokud se nerozpustí.
  • Finální směs můžete ještě přecedit.
  • Přendejte do uzavíratelné nádoby a dejte do lednice.
  • Předehřejte troubu na 160 stupňů Celsia.
  • Rozdrťte sušenky a smíchejte je s rozpuštěným máslem.
  • Dno dortové formy s pružinou o průměru 21 cm vyložte sušenkovou směsí, vtlačte lžící a pečte v předehřáté troubě 10 minut.
  • Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
  • Oddělte žloutky od bílků.
  • Smetanový sýr, žloutky, cukr, krupici nebo mouku, citronovou šťávu a vanilku prošlehejte elektrickým šlehačem.
  • V samostatné misce šlehejte bílky, dokud se nevytvoří měkké špičky a jemně vmíchejte do sýrové směsi spolu s citronovou kůrou.
  • Nalijte směs do dortové formy a spodek formy zabalte do alobalu, aby se dovnitř nedostala voda.
  • Vložte formu do většího pekáče naplněného 2,5 cm vody.
  • Pečte při 160 stupních Celsia 60–65 minut, dokud okraje lehce nezhnědnou a střed téměř neztuhne.
  • Vypněte troubu a nechte v troubě dalších 20-30 minut.
  • Otevřete dvířka trouby a nechte vytemperovat na pokojovou teplotu.
  • Nechte cheesecake vychladnout přes noc v lednici.
  • Vychladlý cheesecake vyjměte z formy.
  • Lemon curd vložte na 20–30 sekund do mikrovlnné trouby a poté prošlehejte.
  • Citron nakrájejte na tenké plátky.
  • Smetanu ušlehejte s moučkovým cukrem, dokud se nevytvoří tuhé špičky, a poté ji vložte do sáčku se špičkou.
  • Cheesecake potřete lemon curd, ozdobte šlehačkou, plátky citronu a lístky čerstvé máty.
Cheesecake s krémem lemon curd a šlehačkou, ozdobený plátky citronu a čerstvou mátou na talíři.
www.vikalinka.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.