Pečený cheesecake s jostou

Pečený cheesecake s jostou
Příprava: 20 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 12

Chuť josty je opravdu speciální a skvěle se hodí právě do cheesecaku. Vyzkoušejte tento delikátní dezert, který je tak jednoduchý na přípravu!

Ingredience

  • 250 gramů ovesných sušenek
  • 80 gramů másla
  • 3 vejce
  • 450 gramů mascarpone
  • 200 gramů smetany ke šlehání
  • 150 gramů moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 100 gramů josty (odstraňte stopky)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190°C.
  2. Sušenky rozdrobte v kuchyňském robotu na drobky a poté je spojte s rozpuštěným máslem.
  3. Směs vtlačte na dno 26 cm dortové formy.
  4. Pečte 5-7 minut.
  5. Ve velké míse vyšlehejte ručním mixérem na střední rychlost vejce s moučkovým cukrem do světlé a nadýchané hmoty.
  6. Snižte rychlost na nízkou a přidejte mascarpone, smetanu ke šlehání a vanilkový extrakt.
  7. Šlehejte do hladka.
  8. Na upečený základ nalijte tvarohový krém.
  9. Půlku josty opatrně položte na koláč.
  10. Cheesecake pečte 20 minut a poté vršek posypte zbytkem josty.
  11. Pečte dalších 20 minut.
  12. Cheesecake nechte při pokojové teplotě úplně vychladnout, přikryjte ho a nechte přes noc v lednici, aby úplně ztuhl.
  13. Podávejte druhý den.
Koláč ozdobený ovocem.
www.myreillerecipes.com

Tento famózní dezert získal takovou oblibu, že je improvizován do mnoha podob. Poradíme vám, jak udělat náramný cheesecake v pečené i nepečené variantě!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.