Pečený čokoládový cheesecake s kousky malin

Pečený čokoládový cheesecake s kousky malin
Příprava: 30 minut Vaření: 80 minut Počet porcí: 12

Tento recept na cheesecake z trouby byl inspirován dvěma lahodnými dezerty: čokoládovo-malinovým dortem a čokoládovým cheesecakem! Už jste některý z nich vyzkoušeli? To jsou nejlepší sladké recepty, které si musíte alespoň jednou připravit i vy. A zkuste je třeba podle nás!

Co budeme potřebovat

Na krustu

  • 1 balení Oreo sušenek
  • 115 g másla (rozpuštěného)

Na cheesecake

  • 340 g polosladké čokolády
  • 2 lžičky kávy (může být instantní)
  • 680 g plnotučného smetanového sýra
  • 200 g cukru krystal
  • 70 g hnědého cukru
  • 2 a 1/2 polévkové lžíce kakaového prášku
  • 4 velká vejce
  • 2 žloutky
  • 170 g husté smetany
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 120 gramů čerstvých malin

Na čokoládovou polevu

  • 230 g polosladké čokolády
  • 280 g husté smetany
  • 60 g másla

Na ozdobu

  • 120 g čerstvých malin
  • 220 ml čokoládové omáčky
  • 1/2 lžičky kakaového prášku

Postup

  • Předehřejte troubu na 180°C.
  • Vymažte dno a boky dortové formy. Vnější část formy zabalte do vrstev odolné hliníkové fólie.
  • Ve velké míse smíchejte drcené sušenky a rozpuštěné máslo, dobře promíchejte, aby se vše spojilo.
  • Směs vtlačte na dno a mírně nahoru po stranách.
  • Korpus pečeme v předehřáté troubě 10 minut. Vyjměte krustu z trouby a dejte stranou.
  • Snižte teplotu trouby na 160 stupňů.
  • Na vodní lázni si rozpusťte 340 g nasekané čokolády a kávu.
  • Umixujte smetanový sýr, oba cukry a kakaový prášek a vyšlehejte dohladka. Přidejte vejce a žloutky.
  • Pomalu přidávejte smetanu a vanilku, dokud se nespojí.
  • Nakonec vmíchejte rozpuštěnou čokoládu.
  • Polovinu náplně nalijeme na částečně upečený korpus. Přidejte maliny. Poté navrch nalijte zbývající náplň.
  • Formu vložte do velkého plechu. Umístěte pekáč do předehřáté trouby a nalijte do plechu tolik horké vody, aby byla ve výšce cca. 3 cm.
  • Cheesecake pečte ve vodní lázni 1 hodinu a 10 minut, nebo dokud střed koláče neztuhne, ale stále se mírně chvěje.
  • Po upečení vyjměte koláč z vodní lázně a opatrně uvolněte fólii a poté špičkou nože ihned přejeďte po stranách formy, aby horní část nepopraskala.
  • Nechte zcela vychladnout ve formě a poté ho dejte vychladit alespoň na 6 hodin do lednice, než jej vyjmete z formy a nakrájíte.
  • Na čokoládovou polevu si v horké smetaně rozpusťte nasekanou čokoládu.
  • Přidejte máslo a míchejte, dokud se máslo úplně nerozpustí. Následně přidejte smetanu a promíchejte. Na vychladlý cheesecake nalijte polevu. Nechte stranou, dokud neztuhne, asi 1 hodinu.
  • Při podávání každý plátek tvarohového koláče polijte troškou čokoládové omáčky, přidejte několik malin a lehce poprašte kakaovým práškem.

Malinový cheeseecake uchovávejte volně zakrytý v chladničce po dobu až 5 dnů.

Nádherný čokoládový koláč s celými malinami a moučkovým cukrem.
Zdroj: thepolkadotter.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.