Zdravá chuťovka nebo lehká večeře? Výborný velikonoční kapr, který zachutná každému!
Ingredience
- 1 menší kapr
- 1 kg cibule, nakrájené
- sůl a čerstvě namletý pepř na ochucení
- 2 lžičky sladké papriky
- 4 lžíce olej
- 1 lžička hladké mouky
- šťáva z ½ citronu
Postup
- Nakrájejte cibuli a nasypte ji do pánve s rozpáleným olejem.
- Restujte cibuli asi 10-15 minut na středním plamenu, dokud nebude měkká a průhledná, nesmí ale zhnědnout.
- Přidejte sůl, papriku a pepř.
- Vytřete hlubší pekáček olejem a přeneste do něj cibuli.
- Očištěnou rybu položte na cibuli.
- V malé misce smíchejte ½ hrnku vody s moukou a citronovou šťávou a touto směsí přelijte kapra.
- Pečte asi hodinu v troubě předehřáté na 180 °C.
- Pokud se cibule začne vysušovat, přidejte několik lžic vody.
- Podávejte s čerstvým chlebem a červeným vínem nebo s pivem.
Hlavní chod máte připravený? Nezapomeňte na polévku a vyzkoušejte třeba recepty na cibulačku.