Pečený kapr s cibulkou

Pečený kapr s cibulkou

Zdravá chuťovka nebo lehká večeře? Výborný velikonoční kapr, který zachutná každému!

Ingredience

  • 1 menší kapr
  • 1 kg cibule, nakrájené
  • sůl a čerstvě namletý pepř na ochucení
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 4 lžíce olej
  • 1 lžička hladké mouky
  • šťáva z ½ citronu

Postup

  • Nakrájejte cibuli a nasypte ji do pánve s rozpáleným olejem.
  • Restujte cibuli asi 10-15 minut na středním plamenu, dokud nebude měkká a průhledná, nesmí ale zhnědnout.
  • Přidejte sůl, papriku a pepř.
  • Vytřete hlubší pekáček olejem a přeneste do něj cibuli.
  • Očištěnou rybu položte na cibuli.
  • V malé misce smíchejte ½ hrnku vody s moukou a citronovou šťávou a touto směsí přelijte kapra.
  • Pečte asi hodinu v troubě předehřáté na 180 °C.
  • Pokud se cibule začne vysušovat, přidejte několik lžic vody.
  • Podávejte s čerstvým chlebem a červeným vínem nebo s pivem.
Velikonoční pečený kapr s cibulí.
Zdroj: diethood.com

Hlavní chod máte připravený? Nezapomeňte na polévku a vyzkoušejte třeba recepty na cibulačku.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.