Králičí maso je jedním z nejkvalitnějších druhů masa a tak si právem zaslouží naši pozornost.
Jedním ze způsobů, jak si ho připravit, je upéct si ho v troubě.
Inspirujte se našimi TOP recepty na pečeného králíka, na kterých si pochutná celá vaše rodina!
Máme pro vás různorodé varianty.
Jedna je lepší než druhá!
Přesvědčte se sami.
Naše recepty
Závěrečné tipy na pečení králíka
- Při pečení můžeme dochucovat králičí maso některou z bylinek. Někdy stačí jenom zelená petrželka, ale může to být i libeček, rozmarýn, koriandr, šalvěj či tymián.
- Králičí maso je mírně nasládlé, libové, bledě růžové, jemně vláknité. Má nízký obsah cholesterolu, obsahuje větší podíl bílkovin, minerálních látek a vitamínů.
- Přidat se může i smetana sladká nebo zakysaná a při pečení králíka můžeme podlévat kromě vývaru či horké vody také pivem nebo vínem.
- Chceme-li si ušetřit práci s přípravou přílohy, tak králíka pečeme současně s brambory.
A jak vám naše dnešní recepty chutnaly? Napište nám do komentáře!