Pečený králík s medem a hořčicí

Pečený králík s medem a hořčicí
Příprava: 20 minut Vaření: 70 minut Počet porcí: 4

Pokud nemáte čas na marinování králíka, bude se vám tento recept náramně hodit. Máslo totiž udrží králíka šťavnatého po celou dobu pečení a jednoduchá medovo-hořčičná omáčka vše krásně spojí. Podávejte s bramborami a pečenou zeleninou jako lahodný oběd či večeři.

INGREDIENCE

  • celý králík, cca 1,5 kg
  • 1/2 šálku másla
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1 šálek kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • sůl na dochucení
  • pepř na dochucení
  • 1/4 šálku medu
  • 1 a 1/2 lžičky dijonské hořčice

POSTUP

  1. Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia.
  2. Umístěte celého králíka do zapékací misky a hojně ho potřete máslem, ujistěte se, že se dostanete i dovnitř.
  3. Posypte sušeným tymiánem a lehce dochuťte špetkou soli a čerstvě mletým pepřem.
  4. Pečte v troubě 30 minut.
  5. Po 30 minutách vyjměte králíka z trouby a přidejte kuřecí vývar do zapékací mísy.
  6. Vložte zpět do trouby a pečte dalších 35 až 40 minut.
  7. Asi pět minut předtím, než králíka vytáhnete z trouby, smíchejte v malé misce med a hořčici.
  8. Těsně před podáváním králíka lehce pokapejte omáčkou.
Kus králíka servírovaný na talíři spolu s americkými bramborami a chřestem.
www.bcoutdoorsmagazine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.