Pečený králík se zelím

Pečený králík se zelím

Tento recept na králíka pečeného v troubě obsahuje spoustu zelí a slaniny. Je to opravdu velmi snadné. Všechnu práci za vás udělá čas a trocha bílého vína. Nebo si připravte delikátní recepty s králíkem na 10 způsobů!

Co budeme potřebovat

  • 1 malé zelí
  • 30 ml olivového oleje
  • 1 mrkev (nakrájená na kolečka)
  • 1 tuřín (na kostičky)
  • 3 cibule (nakrájené)
  • 250 g slaniny (nakrájené na proužky)
  • 1 králík (nakrájený na 6 až 8 kusů)
  • 80 ml suchého bílého vína
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Předehřejte troubu na 165 °C.
  • Umístěte velký hrnec s vodou na vysokou teplotu. Přikryjte a přiveďte k varu.
  • Mezitím ze zelí odstraňte krajní listy. Zelí nakrájejte na proužky zelí.
  • Zelí vložíme do vroucí vody. Po pěti minutách ho stáhněte z plotny a sceďte.
  • Zahřejte 2 lžíce olivového oleje ve velké pánvi na střední teplotu.
  • Přidejte mrkev, tuřín, cibuli a slaninu. Vařte na střední teplotu za občasného míchání, dokud cibule nezměkne a slanina se neopeče asi 10 minut.
  • Vyjměte zeleninu a slaninu z pánve a dejte stranou.
  • Na pánvi na střední teplotu rozehřejte další 2 lžíce olivového oleje.
  • Přidejte kousky králíka a opékejte ze všech stran asi 5 minut.
  • Umístěte vrstvu zelných listů na dno 4 litrové holandské trouby.
  • Přidejte dva kousky králíka a bohatě posypte solí a pepřem.
  • Přidejte část směsi zeleniny a slaniny.
  • Pokračujte vrstvením zelí, králíka a zeleniny a zakončete vrstvou zelí.
  • Zelí zalijte vínem a vložte holandskou troubu do předehřáté trouby. Pečte 1 hodinu a 20 minut.
Bramborová kaše s kousky králičího masa.
Zdroj: sadieskitchentable.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.