Tento recept na králíka pečeného v troubě obsahuje spoustu zelí a slaniny. Je to opravdu velmi snadné. Všechnu práci za vás udělá čas a trocha bílého vína. Nebo si připravte delikátní recepty s králíkem na 10 způsobů!
Co budeme potřebovat
- 1 malé zelí
- 30 ml olivového oleje
- 1 mrkev (nakrájená na kolečka)
- 1 tuřín (na kostičky)
- 3 cibule (nakrájené)
- 250 g slaniny (nakrájené na proužky)
- 1 králík (nakrájený na 6 až 8 kusů)
- 80 ml suchého bílého vína
- sůl
- pepř
Postup
- Předehřejte troubu na 165 °C.
- Umístěte velký hrnec s vodou na vysokou teplotu. Přikryjte a přiveďte k varu.
- Mezitím ze zelí odstraňte krajní listy. Zelí nakrájejte na proužky zelí.
- Zelí vložíme do vroucí vody. Po pěti minutách ho stáhněte z plotny a sceďte.
- Zahřejte 2 lžíce olivového oleje ve velké pánvi na střední teplotu.
- Přidejte mrkev, tuřín, cibuli a slaninu. Vařte na střední teplotu za občasného míchání, dokud cibule nezměkne a slanina se neopeče asi 10 minut.
- Vyjměte zeleninu a slaninu z pánve a dejte stranou.
- Na pánvi na střední teplotu rozehřejte další 2 lžíce olivového oleje.
- Přidejte kousky králíka a opékejte ze všech stran asi 5 minut.
- Umístěte vrstvu zelných listů na dno 4 litrové holandské trouby.
- Přidejte dva kousky králíka a bohatě posypte solí a pepřem.
- Přidejte část směsi zeleniny a slaniny.
- Pokračujte vrstvením zelí, králíka a zeleniny a zakončete vrstvou zelí.
- Zelí zalijte vínem a vložte holandskou troubu do předehřáté trouby. Pečte 1 hodinu a 20 minut.