Na pánvi pečená křupavý losos s omáčkou z česneku a citronu je snadný recept s lososem připravený za pár minut!
Ryba je zvenku super křupavá, zatímco uvnitř měkká jemná a rozpadající se. To vše dohromady s krémovou, aromatickou, máslovou omáčkou. Nebo ho podávejte s jednou z těchto lahodných omáček, které se hodí ke všemu.
Co budeme potřebovat
- 800 g filetů z lososa bez kůže
- sůl
- pepř
- 3 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- 8 stroužků česneku (jemně nasekaných)
- 4 lžíce čerstvě nasekané petrželové natě
- plátky citronu
Postup
- Filety lososa při pokojové teplotě osušte papírovou utěrkou.
- Dochuťte solí, pepřem. Na každý filet vymačkejte 1–2 lžičky citronové šťávy a vetřete ji do něj.
- Olivový olej zahřejte na velké nepřilnavé pánvi na středně vysokou teplotu.
- Filety lososa položte masem dolů a lehce je přitlačte, aby se celý povrch masa dostal do kontaktu s pánví.
- Opékejte 3–4 minuty, dokud nebude maso křupavé a zlatavé.
- Otočte a opékejte každou stranu filetu 2 minuty.
- Přidejte máslo, nasekaný česnek, 3 lžíce petrželky, zbývající citronovou šťávu a plátky citronu.
- Pokračujte ve vaření lososa další 1-2 minuty, nebo dokud losos nebude dostatečně propečený.
- Omáčku ochutnejte a dochuťte solí a pepřem, podle potřeby přidejte více citronové šťávy.
- Ozdobte zbylou petrželkou a každý filet pokapejte máslem.