Pečený losos s máslem a medem v troubě

Pečený losos s máslem a medem v troubě

Losos na másle s česnekem a medem je originální recept, který má extra zlatou, křupavou a karamelizovanou krustu. S medem je legrace, připravte s ním další medové recepty, jak na maso tak na sladké dezerty.

Co budeme potřebovat

  • 60 g másla
  • 60 g medu
  • 2-3 stroužky česneku (nasekané)
  • 1-2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 4 filety lososa (bez kůže)
  • měsíčky citronu (k podávání)
  • sůl

Postup

  • Předehřejte troubu na režim grilování.
  • Vložte máslo do litinové pánve.
  • Vařte na střední teplotu za občasného míchání, dokud máslo nezačne měnit barvu na zlatohnědou a má oříškovou vůni.
  • Zalijte máslo medem a nechte ho rozpustit v másle.
  • Poté přidejte česnek a restujte asi 1 minutu, dokud nebude voňavý.
  • Přidejte citronovou šťávu a dobře promíchejte, aby se všechny chutě spojily.
  • Přidejte steaky z lososa do pánve; vařte každý filet 3-4 minuty nebo dozlatova, přičemž vrchní část lososa polévejte šťávou z pánve.
  • Dochuťte solí a pepřem, podle chuti.
  • Kolem lososa přidejte kolečka citronu. Přeneste pánev do trouby na dalších 5-6 minut, nebo dokud nebudou vršky lososa pěkně zkaramelizované.
  • Podávejte s dušenou zeleninou, s rýží nebo se salátem.
Talíř plný dokonale upečeného lososa v troubě se sladko pálivou omáčkou.
Zdroj: gimmesomeoven.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.