Pečený losos v alobalu s citronem a rozmarýnem

Pečený losos v alobalu s citronem a rozmarýnem
Příprava: 15 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 2

Alobalová fólie zajistí, že se maso při pečení příliš nevysuší a zůstane vláčné a měkké. Citron a rozmarýn pokrmu dodají jemnou vůni a chuť.

Ingredience:

  • 2 větší filety z lososa, případně celý filet z jednoho lososa
  • 1 citron
  • čerstvý rozmarýn
  • 3 stroužky česneku
  • čerstvá šťáva z jednoho citronu
  • 3 PL olivového oleje
  • čerstvé bylinky (tymián, petrželka, bazalka, kopr) na ozdobu
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 180°C.
  2. Na plech si rozložte alobal, do kterého následně lososa umístíte, a lehce ho potřete olejem.
  3. Na alobal položte několik větviček rozmarýnu, v závislosti na velikosti filet.
  4. Citron nakrájejte na kolečka a několik jich položte na větvičky rozmarýnu.
  5. Lososa osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a položte na alobal.
  6. Následně lososa posypejte najemno nakrájenými stroužky česneku a pokryjte ho zbývajícími plátky citronu a rozmarýnem.
  7. Takto připraveného lososa polijte čerstvou citronovou šťávou.
  8. Alobal přes lososa přeložte tak, aby byl celý zakrytý a vznikl z něj jakýsi balíček. V případě, že vám připravený alobal nestačí, použijte další.
  9. Balíček neuzavírejte úplně pevně, nechte pod alobalem trochu prostoru, aby mohl lépe cirkulovat vzduch.
  10. Vložte lososa do předehřáté trouby a pečte přibližně 15-20 minut, v závislosti na výšce a velikosti filet.
  11. Následně lososa z trouby vyjměte a alobal otevřete.
  12. Poté ho ještě na 3-5 minut vraťte do trouby a pečte bez vrchní vrstvy alobalu. Před podáváním můžete ozdobit bylinkami.

Takto připraveného lososa podávejte nejlépe s americkými brambory, čerstvými bylinkami a plátky citronu.

Lososové filety s bylinkami a citronem připravované v alobalu
zdroj: wellplated.com

Tuto chutnou a zdravou rybu nemusíte pouze zapékat. Inspirujte se našimi osmi dalšími způsoby, jak lososa připravit. V rozmanitosti je krása!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.