Oživte si svá jídla uprostřed náročného týdne touto nízkokalorickou večeří z ryb, která bude připravená za méně než půl hodiny!
Co budeme potřebovat
- 2 velké filety z nilského okouna
- Kůra a šťáva z ½ pomeranče
- 2 lžičky medu
- 2 lžičky hořčice
- 2 lžíce olivového oleje
- 250 g předvařené čočky
- 100 g řeřichy
- Petrželka (nasekaná)
- Kopr (nasekaný)
Postup
- Troubu si rozehřejeme na 200 stupňů
- Každý filet z nilského okouna položíme kůží dolů na větší čtverce alobalu (tak aby se do nich později okoun dal jednoduše zabalit)
- V misce si smícháme pomerančovou kůru, med, hořčici, lžíci olivového oleje a koření
- Kořenící směsí pokapeme rybí filety
- Strany alobalu přeložíme nahoru a stočíme je okraji k sobě, abychom vytvořili balíčky
- Balíčky položíme na pečicí plech a vložíme do trouby
- V troubě pečeme 10 minut, dokud nebude ryba propečená a při stlačení nožem se nerozpadne
- Čočku si v hrnci na mírnou teplotu prohřejeme
- Poté do ní přimícháme pomerančovou šťávu, zbylý olej, řeřichu, bylinky, sůl a pepř
- Čočku rozdělíme na 2 talíře a na každý položíme filet z upečeného okouna v troubě
- Případně ho ještě pokapeme vypečenou šťávou a ihned podáváme
Vyzkoušejte tento recept s okounem i s jiným salátem. Vychutnejte si ho například s tímto salátem z jarní zeleninky nebo těmito těstovinovými salátky. Nebudete litovat!