Pečený plněný králík se zelím

Pečený plněný králík se zelím

Nic nepřijde nazmar v tomto elegantním receptu na pečeného králíka se zelím. Celý vykostěný králík se naplní masem z kýty, obalí se v zelných listech a špeku a peče se. Ochutnejte půjde vám hlava kolem stejně jako z těchto receptů na králíka pečeného v troubě.

Co budeme potřebovat

  • 560 g vykostěného králíka
  • 12 plátků slaniny (nakrájené)
  • 1 velká cibule (nakrájená nadrobno)
  • 1/2 bílého zelí
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • 10 čerstvých lístků šalvěje
  • sůl
  • pepř

Na nádivku

  • strouhaná kůra ½ malého citronu
  • ½ lžíce tymiánu
  • 1lžíce petrželky
  • 175 g vepřové klobásy
  • 1 lžička strouhanky
  • ½ cibule
  • 50 g jablka
  • sůl
  • pepř
  • 150 ml suchého bílého vína

Postup

  • Nejprve rozložte kolečka cibule a plátky zelí po celém pekáči v jedné vrstvě a poté na ně rozetřete prolisovaný česnek a tymián.
  • Nyní okořeňte králičí maso a naaranžujte je na cibuli. Poté na kousky králíka dejte plátky slaniny.
  • Dále si připravte nádivku smícháním všech ingrediencí (kromě vína) dohromady a vytvarováním směsi do 12 malých kuliček.
  • Umístěte je mezi králičí maso a sem tam zastrčte snítky tymiánu a šalvěje.
  • Pekáč vložte do trouby a pečte 20 minut.
  • Opékejte dalších 15–20 minut, nebo dokud slanina a šalvěj nejsou křupavé a králík uvařený.
  • Maso vyndejte a pekáč se šťávou umístěte na plotnu a přidejte suché víno.
  • Přiveďte k varu a probublávejte asi 5 minut, dokud se nezredukuje asi na třetinu.
  • Zkontrolujte koření a omáčkou přelijte králíka a nádivku.
Servírovací tác plný králičího masa s bramborami.
Zdroj: pardonyourfrench.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.