Naservírujte na stůl krekry a ponořte je do tohoto delikátního dipu, který je neuvěřitelně návykový díky kombinaci pórku ,čedaru a piva!
Ingredience
- 1 pórek, bílá a světle zelená část
- 2 lžíce másla
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 230 g krémového sýra, změkčeného
- 200 g bílého čedaru, nastrouhaného
- 1/4 šálku majonézy
- 4 polévkové lžíce vašeho oblíbeného tmavého piva
Postup
- Předehřejte si troubu na 200°C.
- Pórek oloupejte, rozpůlte a nakrájejte na půlměsíčky.
- Plátky pórku dejte do misky s vodou a krouživými pohyby je rozdrobte prsty.
- Písčitá špína spadne na dno.
- Odstraňte nečistoty, sceďte a osušte.
- V malé pánvi na středním plameni rozpusťte máslo.
- Jakmile se rozpustí, přidejte čistý pórek.
- Restujte do změknutí, asi 10 minut.
- Dochuťte solí a pepřem a pánev sundejte z ohně.
- V samostatné misce smíchejte krémový sýr, majonézu, dvě třetiny nastrouhaného čedaru a pivo.
- Přidejte orestovaný pórek a míchejte do hladka.
- Do stejné malé pánve vhodné do trouby rozprostřete pórkový dip a posypte zbývajícím strouhaným sýrem.
- Pečte v předehřáté troubě 20–25 minut, nebo dokud dip nebude lehce zlatavý.
- Před podáváním nechte dip vychladnout.
Podívejte se také na naše recepty na nivovou pomazánku v 6 variantách. Sýrová pochoutka pro všechny příležitosti!