Pečený pórkový dip s čedarem

Pečený pórkový dip s čedarem
Příprava: 10 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 1

Naservírujte na stůl krekry a ponořte je do tohoto delikátního dipu, který je neuvěřitelně návykový díky kombinaci pórku ,čedaru a piva!

Ingredience

  • 1 pórek, bílá a světle zelená část
  • 2 lžíce másla
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 230 g krémového sýra, změkčeného
  • 200 g bílého čedaru, nastrouhaného
  • 1/4 šálku majonézy
  • 4 polévkové lžíce vašeho oblíbeného tmavého piva

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 200°C.
  2. Pórek oloupejte, rozpůlte a nakrájejte na půlměsíčky.
  3. Plátky pórku dejte do misky s vodou a krouživými pohyby je rozdrobte prsty.
  4. Písčitá špína spadne na dno.
  5. Odstraňte nečistoty, sceďte a osušte.
  6. V malé pánvi na středním plameni rozpusťte máslo.
  7. Jakmile se rozpustí, přidejte čistý pórek.
  8. Restujte do změknutí, asi 10 minut.
  9. Dochuťte solí a pepřem a pánev sundejte z ohně.
  10. V samostatné misce smíchejte krémový sýr, majonézu, dvě třetiny nastrouhaného čedaru a pivo.
  11. Přidejte orestovaný pórek a míchejte do hladka.
  12. Do stejné malé pánve vhodné do trouby rozprostřete pórkový dip a posypte zbývajícím strouhaným sýrem.
  13. Pečte v předehřáté troubě 20–25 minut, nebo dokud dip nebude lehce zlatavý.
  14. Před podáváním nechte dip vychladnout.
Pečená přílohová omáčka z čedaru, pórku a piva servírovaná v misce.
www.simplyscratch.com

Podívejte se také na naše recepty na nivovou pomazánku v 6 variantách. Sýrová pochoutka pro všechny příležitosti!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.