Příprava: 30 minut
Vaření: 120 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 150 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 75 dkg srnčího masa ze hřbetu
- 2 cibule
- 1-2 mrkve
- kousek celeru
- 1 dl vývaru
- 1 dl bílého vína
- 10 dkg šunky v plátcích
- 2 lžíce másla
- sůl
- 1 lžíce másla
- sardelová pasta.
Postup receptu
- Srnčí hřbet omyjeme, odblaníme, osolíme a vložíme do pekáčku vytřeného máslem
- Přidáme cibuli nakrájenou na plátky, na kostičky nakrájenou mrkev a celer
- Podlijeme trochou vývaru a trochou vína a dusíme v troubě zakryté doměkka
- Během pečení podléváme podle potřeby vínem a vývarem
- Jednu lžíci másla smícháme se sardelovou pastou
- Téměř měkké maso vyjmeme a krájíme na porce, které nedokrojíme
- Nakrojené porce vytřeme sardelovým máslem a vložíme plátek šunky
- Vrátíme zpět do trouby a dopečeme doměkka
- Příloha: bramborová kaše, brambory, kompot