Pečínka v toustovém chlebu

Pečínka v toustovém chlebu

Myslíte, že pečenou krůtu můžete jíst jen o svátcích a vždy pouze naservírovanou s bramborami, zeleninou nebo nějakou jinou oblíbenou přílohou? Omyl!

Inspirujte se naším receptem a připravte si z krůtí pečínky luxusní sendviče, po kterých se jen zapráší. Tuhle pochoutku je dobré nachystat, když vám zůstanou krůtí prsa.

Ingredience:

  • Pečená krůta (ideálně krůtí prsa)
  • 2 snítky tymiánu
  • 2 snítky estragonu
  • 1/2 kostky nesoleného másla
  • Mořská sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • 6 – 8 plátků toustového chleba (světlý/tmavý)
  • 300 g italského sýra Fontina
  • 1 velké zralé avokádo (tzv. ready to eat)
  • Šťávu z 1 chemicky neošetřeného citronu
  • 1 lžička extra panenského olivového oleje
  • 6 – 8 plátků anglické slaniny
  • Řeřicha (může být také ledový salát či Lollo Biondo)

Postup:

  • Nejdříve si předehřejeme troubu na 190°C.
  • Krůtu jsme si předtím upekli tak, jak jsme zvyklí a oddělíme tak pouze prsíčka.
  • Do misky dáme změklé máslo, najemno nasekané bylinky a důkladně zamícháme.
  • Prsa dáme do pekáčku a potřeme polovinou bylinkového másla.
  • Můžeme ještě opepřit a lehce osolit.
  • Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme asi 25 minut.
  • Po uplynutí této doby krůtu vyndáme a necháme na prkénku zhruba 15 minud odpočívat.
  • Toustový chleba opečeme v topinkovači nebo můžeme nechat tak jak je.
  • Krůtí prsa nakrájíme na plátky, stejně jako sýr Fontina.
  • Slaninu osmahneme na pánvi a citron přepůlíme a vymačkáme z něj šťávu.
  • No a teď přichází čas sestavit sendvič.
  • Spodní plátek chleba pomažeme bylinkovým máslem, na to dáme plátky sýra a pár plátků krůtích prsou.
  • Avokádo přepůlíme, zbavíme slupky i pecky a nakrájíme na plátky.
  • Ty rozložíme, polijeme citronovou šťávou, olivovým olejem, osolíme a opepříme.
  • Takto ochucené avokádo dáme v podobě několika plátků na krůtí maso.
  • Zakryjeme slaninou, kouskem salátu, a ještě přidáme plátek Fontina.
  • Ten lehce osolíme a opepříme.
  • bylinkovým máslem pomažeme i druhý chléb a zakryjeme sendvič.
  • V pánvi, kde jsme osmahli slaninu, necháme rozpustit kousek másla.
  • Sendvič dáme do pánve, pomocí obracečky přimáčkneme a opékáme z obou stran.
  • Takhle připravíme všechny sendviče, které ještě po opečení rozpůlíme a dáme na talíř. Můžeme ještě přidat plátky sýru.
Krůtí sendvič s avokádem a slaninou.
Zdroj: https://amindfullmom.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.