Pekingská kachna s mandarínskými plackami

Pekingská kachna s mandarínskými plackami

Křupavá kachní prsa a domácí mandarínské placičky jsou skvělým pokrmem, kterým rozhodně na své hosty zapůsobíte. Navíc je snadnější na přípravu než se na první pohled zdá!

INGREDIENCE

Na kachnu:

  • 4 kachní prsa bez kostí, s kůží, opláchnuté a důkladně osušené papírovou utěrkou (asi 170-200 g každé) s kůží
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžička světlé sójové omáčky
  • 1 lžička rýžového vína Shaoxing
  • 1/8 čajové lžičky koření pěti vůní
  • 1 lžíce oleje

Na mandarínské placičky:

  • 1 a 1/2 šálku hladké mouky
  • 1/8 lžičky soli
  • 2/3 šálku vroucí vody
  • 1 lžička oleje

K podávání:

  • 1 okurka (nakrájená na tenké proužky a zbavená semínek)
  • 1/2 šálku žlutého melounu cantaloupe, nakrájeného na tenké proužky (volitelně)
  • 2 jarní cibulky, nakrájené na tenké proužky
  • 3 stroužky česneku. jemně nasekané a smíchané s 1 lžičkou oleje na pastu (volitelně)
  • 3 polévkové lžíce hoisin omáčky

POSTUP

  • Smíchejte sůl, sójovou omáčku, víno a koření pěti vůní v misce a vmasírujte do kachny.
  • Kachní prsa položte na talíř kůží nahoru a nechte přes noc v lednici marinovat.
  • V žáruvzdorné míse smíchejte mouku a sůl.
  • Vroucí horkou vodu nalijte do moučné směsi a míchejte, dokud nevytvoříte kouli.
  • Jakmile těsto vychladne, hněťte ho 8 minut, dokud nebude hladké.
  • Zakryjte fólií a nechte odpočívat při pokojové teplotě alespoň 1 hodinu.
  • Těsto vyválejte do válce a nakrájejte na 12 stejných dílů.
  • Z každého kusu vytvarujte kouli a z koulí udělejte kotouče o průměru asi 5 cm.
  • Lehce potřete 6 kotoučů olejem, i ze stran.
  • Navrstvěte zbývajících 6 kotoučů na 6 naolejovaných kotoučů.
  • Pomocí válečku vyválejte kotouče do 18 cm kruhů.
  • Zahřejte pánev na středně nízkou teplotu a vložte do ní jednu placku.
  • Po 30 až 45 sekundách uvidíte, jak se mezi dvěma plackami tvoří vzduchové kapsy.
  • Otočte placku; měla by být bílá s několika slabě hnědými skvrnami.
  • Po dalších 30 sekundách budou vzduchové kapsy dostatečně velké, aby oddělily obě placky.
  • Vyjměte placky na talíř a nechte 30 sekund vychladnout.
  • Nyní opatrně roztáhněte obě placky ve švech.
  • Placky položte na talíř a přikryjte teplou kuchyňskou utěrkou.
  • Opakujte, dokud nejsou všechny placky hotové.
  • Předehřejte si troubu na funkci gril.
  • Zahřejte pánev vhodnou do trouby a přidejte 1 lžíci oleje.
  • Kachní prsa opékejte kůží dolů 6–8 minut.
  • Po 6-8 minutách, nebo když je kachní kůže trochu křupavá a tmavě zlatavě hnědá, slijte kachní sádlo a vyhoďte.
  • Kachní prsa otočte kůží nahoru a dejte je do trouby asi na 3 minuty.
  • Vyjměte kachnu z trouby a nechte 10 až 15 minut odpočívat.
  • Přendejte na prkénko a ostrým nožem nakrájejte na tenké plátky.
  • Podávejte s ohřátými plackami, okurkou, melounem (volitelně), jarní cibulkou, česnekovou pastou a omáčkou.
Nakrájená kachna se zeleninou a hoisin omáčkou na placce. Vedle jsou další nakrájené kousky kachny.
www.thewoksoflife.com

Vyzkoušejte i naše lahodné recepty na těstoviny pomodoro s rajčatovou omáčkou. Jsou vynikající!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.