Pekingské polévky se řadí mezi ty nejoblíbenější na světě díky své vyvážené chuti.
Nemusíte cestovat daleko abyste si je vychutnali!
Přinášíme vám 5 skvělých receptů jak s masem tak bez něho.
Už jste je vyzkoušeli?
Naše recepty
Co jsou to čínské houby a jak se používají
Určitě jste si všimli že se téměř u všech receptů používají čínské houby. Tady jsou ty nejdůležitější informace o nich:
- Mezi nejrozšířenější druhy asijských hub patří shiitake, enoki nebo jidášovo ucho.
- Svůj původ mají především v Japonsku a Číně odkud se rozšířili do celého světa.
- Tyto houby dneska už běžně seženete ve větším supermarketu a nebo v asijských potravinách.
- Pokud neseženete čerstvé houby tak je můžete pořídit i sušené, kdy se jejich objem zdvojnásobí téměř dvakrát a pak je dále upravujete jako houby čerstvé.
- Mají taky spoustu zdravotních benefitů, a to například zlepšení imunity a prevence rakoviny.
- Mají také mnoho vitamínu a minerálů a proto by ve vašem jídelníčku neměly chybět.
Skvělý způsob jak tyto houby využít jsou i pekingské polévky. Která z nich vás zaujala nejvíce? Napište nám to do komentářů.