Penne s houbami

Penne s houbami
Příprava: 10 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 2

Díky tomuto receptu si připravíte úžasné krémové těstoviny a to pouze z 6 ingrediencí! Jsou máslové, česnekové a jednoduše lahodné.

Ingredience

  • 200 g těstovin penne
  • 400 g hub, nakrájených na plátky o tloušťce 1/2 cm
  • 3 lžíce másla, oddělené
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 2 drcené stroužky česneku
  • ½  lžičky soli
  • ½ lžičky pepře
  • 1/2 šálku čerstvě nastrouhaného parmezánu plus k podávání
  • jemně nasekaná petrželka na ozdobu

Postup

  1. Připravte si velký hrnec a přiveďte v něm osolenou vodu k varu.
  2. Přidejte těstoviny a uvařte dle postupu na obalu, akorát si od doby vaření odečtěte 1 minutu.
  3. Nechte si 1 hrnek tekutiny z vaření stranou a poté těstoviny sceďte.
  4. Na velké pánvi rozpusťte polovinu másla a veškerý olej.
  5. Přidejte houby a vařte, dokud se voda neodpaří a houby začnou po okrajích zlátnout (asi 5 minut).
  6. V polovině vaření přidejte sůl a pepř.
  7. Přidejte česnek a zbývající máslo a vařte 2 minuty, dokud houby a česnek krásně nezezlátnou.
  8. Přidejte hotové těstoviny, asi 3/4 šálku připravené vody z těstovin a parmezán.
  9. Jemně míchejte, dokud směs nezhoustne.
  10. Pokud jsou těstoviny suché, přidejte více vody.
  11. Ochutnejte a v případě potřeby přidejte více soli a pepře.
  12. Sejměte ze sporáku a ihned podávejte ozdobené čerstvou petrželkou a parmezánem.
Penne s houbami, parmazánem a petrželkou na pánvi.
www.recipetineats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.