Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

Jednoduché těstoviny s tuňákem z konzervy připravíte z pár ingrediencí. Stačí koupit tuňáka a kukuřici v konzervě a hurá do toho!

Ingredience

  • 250g těstovin (penne, kolínka či vrtulky)
  • 200g tuňáka z konzervy (ve vlastní šťávě)
  • 1 konzerva sladké kukuřice
  • 3 kyselé okurky
  • 200ml majonézy/majolky
  • sůl, mletý pepř
  • olivový olej

Postup

  • Nejprve uvařte těstoviny podle návodu na obalu v osolené vodě.
  • Slijte, nechte okapat a dejte do mísy.
  • Zakapejte olivovým olejem a promíchejte. (Těstoviny se tak alespoň neslepí)
  • Šťávu z tuňáka i z kukuřice slijte. Nakrájejte okurky na malé kousky.
  • Do těstovin postupně zamíchejte tuňáka, kukuřici, okurky a majonézu.
  • Podle potřeby osolte či opepřete a podávejte.
  • Pokud chcete salát svěžejší, nechejte jej v lednici alespoň půl hodiny vychladit.
Těstovinový salát s rajčaty, kukuřicí a konzervovaným tuňákem.
Zdroj: confessionsofafoodaholic017.blogspot.com

Kromě tuňáka lze zapékat třeba i lososa. Přinášíme inspirativní recepty jak a s čím zapéct lososa.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.