Perfektní dýňový ořechový moučník

Perfektní dýňový ořechový moučník
Příprava: 20 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 10

Někdo si jí připravuje ve formě na bábovku, další jí nazdobí jako dort a pro ostatní je to prostě jen buchta, která je vláčná a jemná.

Je to ideální sladkost pro podzimní a zimní období díky vůni skořice a oříšků. Když si k ní navíc dáme dobrý čaj, máme o chuťovku postaráno.

Ingredience:

  • 350 ml rostlinného oleje
  • 400 g třtinového cukru
  • 4 vejce
  • 375 g hladké mouky
  • 2 lžičky kuchyňské jedlé sody
  • 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 3 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička soli
  • 500 g dýňového pyré
  • 70 g nasekaných vlašských ořechů
  • moučkový cukr na poprášení

Postup:

  • Nejdříve si dáme předehřát troubu na 190 stupňů a dortovou formu vyložíme pečícím papírem.
  • Do mísy prosejeme mouku, sodu, prášek do pečiva, sůl a skořici, zatím odložíme.
  • Vezmeme větší misku a smícháme v ní olej s cukrem.
  • Po jednom přidáváme vejce a vždy důkladně zašleháme.
  • Přisypeme směs mouky s kořením, vlašské ořechy i dýní a zamícháme, aby bylo těsto pěkně hladké.
  • Přelijeme do připravené formy a vložíme do předehřáté trouby.
  • Pečeme cca 1 hodinu, až dokud není špejle po zastrčení do středu buchty čistá.
  • Když je dopečeno, vyjmeme formu z trouby a necháme 15 minut ochladit.
  • Poté vyklopíme na kuchyňskou mřížku, aby úplně vychladla.
  • Před servírováním poprášíme moučkovým cukrem.

Tip: Pokud si připravíme polevu ze smetanového sýra, povýšíme tuhle obyčejnou buchtu na mnohem vyšší level.

Vynikající dýňová bábovka s vlašskými ořechy.
Zdroj: http://allrecipes.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.