Perníčky z žitné mouky

Perníčky z žitné mouky
Příprava: 25 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 4

Vánoce se pomalu, ale jistě blíží a v našich kuchyních brzy začne vonět vánoční cukroví. Vyzkoušejte tuto zdravější verzi medových perníčků, na kterých si pochutná celá rodina! Doporučujeme je upéct dopředu, aby stihly do Vánoc změknout.

INGREDIENCE

  • 400 g celozrnné žitné mouky
  • 4 vejce
  • 150 g másla
  • 100 g medu
  • 130 g třtinového cukru
  • 90 g mletých vlašských ořechů
  • 1 lžíce perníkového koření
  • 1 lžička jedlé sody

POSTUP

  • Všechny ingredience zpracujte ve velké míse v kompaktní těsto.
  • Z těsta udělejte kuličku, zabalte do potravinové fólie a nechte odpočinout na chladném místě nejlépe do druhého dne.
  •  Druhý den těsto propracujte rukama, vyválejte, vykrájejte vykrajovátky a naskládejte na plech s pečícím papírem.
  • Perníčky dejte péct do předehřáté trouby na 165-175 °C a pečte dozlatova po dobu 10-12 minut.
Medové perníčky servírované ve vánočním stylu.
www.jemezdravo.eu

Máme pro vás i další nejlepší recepty na cukroví bez lepku aneb i bez klasické mouky to jde!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.