Perník na plech s medem

Perník na plech s medem

Nemáte žádná vejce a chcete upéct něco sladkého? 

Vyzkoušejte tuto francouzskou verzi perníku se zajímavým kořením, kterou ocení všichni milovníci zajímavých chutí.

Ingredience

Těsto:

  • 250 g mouky
  • 150 g cukru
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 250 ml mléka
  • 2 polévkové lžíce medu
  • šťáva z ½ citronu
  • citronová nebo pomerančová kůra

Koření:

  • 1 čajová lžička muškátového oříšku
  • 1 čajová lžička skořice
  • 1 čajová lžička zázvoru
  • trocha mletého pepře (na dochucení)
  • hřebíček (volitelné)

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 °C. 
  • Prosejte mouku a vmíchejte do ní prášek do pečiva a cukr. Promíchejte. 
  • Přidejte do směsi zbytek koření a pořádně promíchejte, aby se všechny suché ingredience propojily. 
  • Do suché směsi nastrouhejte kůru z citronu nebo pomeranče. Ovoce pořádně omyjte. Popřípadě zakupte bio produkt, jehož kůra není napuštěna chemikáliemi.
  • Následně přilijte citronovou šťávu a zamíchejte.
  • Do malého hrnce dejte mléko a zahřejte ho. Nevařte. Do horkého mléka přidejte med. 
  • Medovo-mléčnou směs přidejte do suché směsi a energicky zamíchejte, aby se nevytvořily hrudky. 
  • Připravte si hluboký plech nebo jinou formu na pečení, vymažte ji máslem a vysypte moukou. 
  • Do formy nalejte připravené těsto a pečte 45 minut. 
  • Možná vás to překvapí, ale perník s medem chutná skvěle, podáváte-li jej jako přílohu k dýňové polévce. Pomazat jej můžete také fíkovým, pomerančovým nebo rybízovým džemem.

Perník na plechu s medem.
zdroj: myparisiankitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.