Čokoládová poleva

Čokoládová poleva
Příprava: 10 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 1

Dezert můžete dochutit zmrzlinou, džemem, krémem, šlehačkou nebo výbornou čokoládou!

Připravte si doma vlastní sladkou a jemnou dobrotu. 

Ingredience

  • 8 šálků cukru
  • ½ šálku mléčné čokolády (nasekané nadrobno)
  • ½ šálku směsi na sněhové pusinky
  • 1 polévková lžíce extraktu z vanilky
  • ¾ šálku teplé vody

Postup

  • Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a následně do ní přimíchejte všechny suché přísady. 
  • Ve vedlejším hrnci promíchejte vodu s vanilkou a přidejte vše do čokoládové směsi.
  • Vše pomalu promíchávejte, dokud nedosáhnete konzistence, připomínající melasu. 
  • Můžete míchat ručně, ale také pomocí mixéru, puštěného na nejnižší výkon. 
  • Jakmile jsou všechny ingredience smíchány, mixér pusťte na nejvyšší výkon a šlehejte přibližně 2 minuty, dokud poleva nebude lehká a nadýchaná. 
  • Hotovou čokoládovou směs naneste na dezert a můžete podávat.
Čokoládová poleva na perníku ve tvaru čtverce.
zdroj: sweetsugarbelle.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.