Perník s pudinkem

Perník s pudinkem
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 15

Tento recept je pikantní a jemný díky vrstvě pudinku. Nezapomeňte dezert doplnit zmrzlinou, která dodá pokrmu šmrnc.

Ingredience

Těsto:

  • 1 a ¼ šálku univerzální mouky
  • ¾ čajové lžičky jedlé sody
  • ¾ čajové lžičky zázvoru
  • ½ čajové lžičky skořice
  • ⅛ čajové lžičky muškátového oříšku
  • ¼ čajové lžičky soli
  • ½ šálku melasy (asi 170 g)
  • ½ šálku mléka (v pokojové teplotě)
  • 1 velké vejce (v pokojové teplotě)
  • 4 polévkové lžíce nesoleného másla v pokojové teplotě (asi 60 g)
  • ¼ šálku krystalového cukru (asi 50 g)

Pudink: 

  • 1 šálek hnědého cukru 
  • 4 čajové lžičky kukuřičného škrobu
  • 1 a ¼ šálku horké vody
  • 4 lžíce nesoleného másla (v pokojové teplotě)

Postup

Perník:

  • Předehřejte troubu na 200°C a připravte si vymazaný, hluboký plech nebo pekáč.
  • Smíchejte mouku s jedlou sodou, zázvorem, skořicí, muškátovým oříškem a solí. Odložte stranou.
  • Ve vedlejší misce smíchejte melasu, mléko a vejce. Rovněž odložte stranou.
  • Ve velké míse smíchejte máslo a cukr. Pomalu šlehejte a postupně přidávejte směs mouky a melasy. Šlehejte při nízké rychlosti, dokud se všechny ingredience nepropojí. 
  • Těsto nalijte do připraveného pekáče. 

Pudink:

  • Smíchejte hnědý cukr s kukuřičným škrobem. 
  • Vodu s máslem společně ohřívejte, dokud se máslo nerozpustí. Následně máslovou směs vmíchejte do té s hnědým cukrem. 
  • Pudinkovou směs pomalu nalijte na těsto v pekáči a pečte 25–30 minut. Zda je perník hotový, poznáte pomocí špejle, kterou zapíchnete do středu. Pokud na špejli nezůstane žádné těsto, je pokrm hotový. 
  • Perník s pudinkem podávejte teplý. Kontrast teplého dezertu se studenou zmrzlinou chutná výtečně. 
Sklenice s perníkovým pudinkem.
zdroj: kingarthurbaking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.