Výborný domácí cuketový perník, který je srovnatelný s klasikou, rozdílem je jeho vláčnost, kterou mu dává cuketa.
Co budeme potřebovat
- 800 g cukety – oloupané, bez semínek
- 3 vejce
- 200 g hnědého cukru
- 4 lžíce medu
- 150 g rozpuštěného másla nebo rostlinného oleje
- 200 g špaldové mouky
- 200 g pšeničné celozrnné mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžíce kvalitního kakaa
- 1 lžíce skořice
- 1 balení perníkového koření
- 3 lžíce chia semínek
- kůra z 1 citrónu
- ořechy dle chuti
Postup
- Předehřejeme troubu na 160°C.
- Plech si vyložíme pečícím papírem.
- Nastrouháme cuketu na jemném struhadle.
- Šťávu, kterou pustí, nesléváme.
- Přidáme vejce, olej, semínka, citrónovou kůru a dobře promíchejte.
- V druhé míse smícháme všechny zbývající “suché” ingredience.
- Nyní můžeme propojit obě směsi a vzniklé těsto dát rovnou na plech a do předehřáté trouby.
- Pečeme 25 – 30 minut.
Tak jako cuketa patří k létu a z ni připravené moučníky, tak k moučníkům patří určitě i nějaký osvěžující nápoj.
Můžete zkusit připravit limonádu z bezových květů, domácí džus, nebo ovocnou limonádu.