Perník z cukety

Perník z cukety
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 10

Výborný domácí cuketový perník, který je srovnatelný s klasikou, rozdílem je jeho vláčnost, kterou mu dává cuketa.

Co budeme potřebovat

  • 800 g cukety – oloupané, bez semínek
  • 3 vejce
  • 200 g hnědého cukru
  • 4 lžíce medu
  • 150 g rozpuštěného másla nebo rostlinného oleje
  • 200 g špaldové mouky
  • 200 g pšeničné celozrnné mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžíce kvalitního kakaa
  • 1 lžíce skořice
  • 1 balení perníkového koření
  • 3 lžíce chia semínek
  • kůra z 1 citrónu
  • ořechy dle chuti

Postup

  1.  Předehřejeme troubu na 160°C.
  2. Plech si vyložíme pečícím papírem.
  3. Nastrouháme cuketu na jemném struhadle.
  4. Šťávu, kterou pustí, nesléváme.
  5. Přidáme vejce, olej, semínka, citrónovou kůru a dobře promíchejte.
  6. V druhé míse smícháme všechny zbývající “suché” ingredience.
  7. Nyní můžeme propojit obě směsi a vzniklé těsto dát rovnou na plech a do předehřáté trouby.
  8. Pečeme 25 – 30 minut.

Tak jako cuketa patří k létu a z ni připravené moučníky, tak k moučníkům patří určitě i nějaký osvěžující nápoj.
Můžete zkusit připravit limonádu z bezových květů, domácí džus, nebo ovocnou limonádu.

Nakrájený nadýchaný perník plný zdravé cukety.
Zdroj: pinchofyum.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.