Perníkové brownies s čokoládovou polevou

Perníkové brownies s čokoládovou polevou

Čokoláda, skořice, vánoční koření.

Připravte si moučník, jehož kolébkou jsou Spojené státy americké. Právě tam patří mezi oblíbené vánoční pochoutky.

Upéct si však brownies i jako zdravé veganské cukroví. Stačí zvolit správné ingredience.

INGREDIENCE

  • 2 hrnky špaldové mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/4 hrnku kakaového prášku
  • 1 hrnek jablečného pyré
  • 1/2 hrnku kokosového oleje
  • 1/4 hrnku mandlového mléka pokojové teploty
  • 2 lžíce skořice
  • 1/2 lžičky mletého muškátu
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • špetka jemné mořské soli
  • 1 hrnek tmavé čokolády na polevu
  • 1/4 hrnku plnotučného kokosového mléka na polevu

POSTUP

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C.
  2. Ve velké misce smíchejte mouku s jedlou sodou a špetkou soli.
  3. V další misce smíchejte kakaový prášek s javorovým sirupem, kokosovým olejem, jablečné pyré a veškeré koření.
  4. Do misky s kakaovým práškem, kokosovým olejem a jablečným pyré přidejte směs z první misky (mouku, jedlou sůl a špetku soli) a mandlové mléko. Těsto důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily dohromady.
  5. Vymažte si a vysypte plech a nalijte do něj těsto.
  6. Těsto pečte asi 20 až 23 minut.
  7. Upečené těsto nechejte vychladnout.
  8. Zatím si rozehřejte kokosové mléko určené na polevu a přidejte do něj čokoládu.
  9. Míchejte, dokud nebude čokoládová poleva bez hrudek.
  10. Čokoládovou polevu nalijte na vychlazené upečené brownies, nechejte ji ztuhnout, a potom brownies rozkrájejte.
americké brownies s čokoládovou polevou
Zdroj: vanillacrunnch.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.