Sušenky s příchutí perníku vykompenzují domácí velikonoční perníčky.
Ingredience
- 350 g hladké mouky
- 200 g moučkového cukru
- 130 g změklého másla
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička citronové šťávy
- 70 g strouhaného kokosu
- ½ lžíce koření do perníku
- 2 lžíce kakaa
- špetka soli
Postup
- Smíchejte v míse všechny ingredience tak, abyste vytvořili hladké těsto.
- Těsto zabalte do potravinové fólie a vložte minimálně na 2 hodiny do lednice.
- Předehřejte troubu na 160°C a vyložte plechy pečicím papírem.
- Na pomoučněné pracovní ploše vyválejte těsto na šířku cca 4 mm.
- Použijte vykrajovátka s razítky nebo kolečka vykrájejte a ozdobte je velikonočními razítky na sušenky.
- Sušenky přeneste na plech vyložený pečicím papírem a pečte cca 12 minut.
- Vyndejte z trouby a asi po 5 minutách přendejte sušenky na mřížku, aby úplně vychladly.