Tak s touhle pochoutkou se rozhodně nudit nebudete. Moučník z cukety je velmi vláčný a má hustou konzistenci, navíc díky skladbě koření i nezaměnitelnou chuť.
Jakmile jej zakrojíte a na plátek si dáte dobře našlehanou a příjemně vychlazenou šlehačku, jste ztraceni. Slupnete jej jako malinu.
Ingredience:
- 1 hrnek ovesné mouky
- 2 polévkové lžíce pudinkového prášku
- 1 hrnek granulovaného sladidla
- 1 lžíce skořice
- 2 lžičky mletého zázvoru
- 1/2 lžičky nového koření
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 1 větší vejce
- 1/4 hrnku vaječných bílků
- 1/2 hrnku konzervované dýně
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 1,5 hrnku čerstvé strouhané cukety
Postup:
- Troubu předehřejeme na 170°C, formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.
- Do střední misky prosejeme mouku, pudink, sladidlo, koření, sůl, jedlou sodu i prášek do pečiva a vše pečlivě promícháme, aby se to spojilo.
- V jiné misce našleháme celé vejce elektrickým mixérem do pěny.
- Přidáme vaječné bílky, dýni, vanilku a znovu dobře mixujeme.
- Po částech vmícháme suchou směs a mícháme, až bude těsto pěkně hladké.
- Nakonec přihodíme cuketu a naposledy promícháme.
- Těsto nalijeme do formy, vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut.
- Po upečení vyklopíme z formy a necháme vychladnout. Pak už jen stačí nakrájet a podávat.