Perníkový chléb z cukety

Perníkový chléb z cukety
Příprava: 30 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 10

Tak s touhle pochoutkou se rozhodně nudit nebudete. Moučník z cukety je velmi vláčný a má hustou konzistenci, navíc díky skladbě koření i nezaměnitelnou chuť.

Jakmile jej zakrojíte a na plátek si dáte dobře našlehanou a příjemně vychlazenou šlehačku, jste ztraceni. Slupnete jej jako malinu.

Ingredience:

  • 1 hrnek ovesné mouky
  • 2 polévkové lžíce pudinkového prášku
  • 1 hrnek granulovaného sladidla
  • 1 lžíce skořice
  • 2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky nového koření
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 1 větší vejce
  • 1/4 hrnku vaječných bílků
  • 1/2 hrnku konzervované dýně
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1,5 hrnku čerstvé strouhané cukety

Postup:

  • Troubu předehřejeme na 170°C, formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.
  • Do střední misky prosejeme mouku, pudink, sladidlo, koření, sůl, jedlou sodu i prášek do pečiva a vše pečlivě promícháme, aby se to spojilo.
  • V jiné misce našleháme celé vejce elektrickým mixérem do pěny.
  • Přidáme vaječné bílky, dýni, vanilku a znovu dobře mixujeme.
  • Po částech vmícháme suchou směs a mícháme, až bude těsto pěkně hladké.
  • Nakonec přihodíme cuketu a naposledy promícháme.
  • Těsto nalijeme do formy, vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut.
  • Po upečení vyklopíme z formy a necháme vychladnout. Pak už jen stačí nakrájet a podávat.
Bochník z cukety s vůní perníku.
Zdroj: https://laurenfitfoodie.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.