Nejlepší recepty na perníkovou buchtu, po kterých se budete olizovat až za ušima

Recepty na perníky na plech mohou být skutečně různorodé. 

Vyzkoušejte zajímavé postupy a ingredience, které obohatí vaši kuchyni. 

Inspirujte se našimi jednoduchými dezerty, které zvládnou i začátečníci. 

Prozkoumejte také další recepty na polevy.

Trochu “perníkové” historie

Perníkové koření se, ve střední Evropě, poprvé objevilo ve středověku. Jedná se o výrobek z cukru a koření, které bylo přivezeno ze Středního východu, a to vojáky, kteří se vraceli z křížových výprav. 

Najdete v něm anýz, kardamom, koriandr, fenykl, mletou skořici a hřebíček.

S Vánoci se perník začal spojovat až v 19. století, kdy se stal populární dobrotou na trzích v Německu, Francii a Anglii.  

Dnes si můžete připravit recepty na perníkové dezerty od koláče, přes sušenky až po chléb, který výborně chutná s mlékem nebo smetanou, a to nejen o Vánocích, ale po celý rok.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.