Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Říká se, že když začne sezóna medvědího česneku, pak je nejlepší si ze všeho nejdřív vyrobit pesto. Díky němu si můžeme chuť tohoto česneku užít naplno.

Má velmi jemnou, ale přesto lahodnou chuť a když k tomu ještě přihodíme těstoviny, pak máme lehký oběd přesně podle našeho gusta.

Mrkněte také na nejlepší recepty z česneku pro teplou i studenou kuchyni. Ostatně ani klasický česnek se v kuchyni neztratí. Teď ale skočíme na medvěda a hurá na pesto.

Ingredience:

  • 30 g medvědího česneku s květy
  • 100 g ořechů (ideálně piniové, ale mohou být i mandle či lískové ořechy)
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 50 g tvrdého sýra (čedar, parmazán atd., co máme po ruce)
  • 1/2 chemicky neošetřeného citronu
  • Mořská sůl
  • Mletý černý pepř

Postup:

  • Česnek očistíme, důkladně opláchneme a kvítky odložíme stranou.
  • Zelené listy vložíme do hmoždíře, osolíme a rozmělníme na hrubou pastu.
  • Přisypeme piniové oříšky a pomocí paličky rozdrtíme.
  • Pokračujeme v rozmělňování, přičemž pomalu přiléváme olivový olej.
  • Mícháme, dokud není směs hladká.
  • Přidáme nastrouhaný sýr a čerstvě vymačkanou šťávu z citronu.
  • V hmoždíři vše mícháme tak dlouho, až se všechny ingredience spojí.
  • Dochutíme solí i pepřem, a nakonec ozdobíme odloženými květy.

Tip: Toto pesto se hodí podávat s rajčatovým salátem, grilovaným masem, ale také s rybou či na opečeném italském chlebu, případně se dá jen tak zamíchat s těstovinami.

Česneková omáčka s divokým česnekem.
Zdroj: https://www.jamieoliver.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.