Zeleninové natě nemusíte vyhazovat! I z nich lze připravit skvělé pesto. Kromě mrkvové zkuste třeba petrželovou nať, listy z červené řepy nebo kapustu.
Ingredience
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce citronové šťávy
- nať ze dvou menších svazků mrkve
- 50 g čerstvé máty
- 60 g vlašských ořechů
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup
- Mrkvovou nať dejte do hrnce s vodou a přiveďte k varu.
- Vařte asi tři minuty, nať získá jasně zelenou barvu.
- Poté sceďte a listy ihned zchlaďte pod ledovou vodou.
- Znovu sceďte, vymačkejte přebytečnou vodu a dejte nať do mixéru.
- Přidejte všechny ostatní ingredience a rozmixujte.
- Podle potřeby dochuťte solí a pepřem a citronovou šťávou.
- Uchovávejte v lednici v uzavíratelné nádobě nebo sklenici.