Pesto z mrkvové natě

Pesto z mrkvové natě
Příprava: 15 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 1

Zeleninové natě nemusíte vyhazovat! I z nich lze připravit skvělé pesto. Kromě mrkvové zkuste třeba petrželovou nať, listy z červené řepy nebo kapustu.

Ingredience

  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • nať ze dvou menších svazků mrkve
  • 50 g čerstvé máty
  • 60 g vlašských ořechů
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Mrkvovou nať dejte do hrnce s vodou a přiveďte k varu.
  • Vařte asi tři minuty, nať získá jasně zelenou barvu.
  • Poté sceďte a listy ihned zchlaďte pod ledovou vodou.
  • Znovu sceďte, vymačkejte přebytečnou vodu a dejte nať do mixéru.
  • Přidejte všechny ostatní ingredience a rozmixujte.
  • Podle potřeby dochuťte solí a pepřem a citronovou šťávou.
  • Uchovávejte v lednici v uzavíratelné nádobě nebo sklenici.
Skleněná nádoba s pestem obložená mrkvemi a mrkvovou natí
Zdroj: theendlessmeal.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.