Pestrobarevná jarní zelenina v rosolu

Pestrobarevná jarní zelenina v rosolu

Chcete-li velikonoční pohoštění odlehčit, pak lze připravit aspik pouze zeleninový. Hodí se na něj čerstvá, vařená i sterilovaná zelenina. Vše se dá doplnit čerstvými paprikami, rajčaty a plátky ředkviček.

Ingredience

  • 250 g čerstvé nebo vařené či nakládané zeleniny dle vašeho výběru 
  • 1 PL cukru
  • 1 čajová lžička másla
  • 1 sáček želatiny
  • 1 PL octa
  • sůl, pepř

Postup

  1. Čerstvou zeleninu zlehka orestujte na pánvi na másle.
  2. V jiném hrnci rozpusťte želatinu, ohřejte ji a těsně před varem vypněte
  3. Želatinu ochuťte solí, pep­řem, octem a cukrem.
  4. Vše důkladně promíchejte.
  5. Do rozpuštěné želatiny přidejte ze­­­­leninu, promíchejte.
  6. Želatinovou směs nalijte do formy vystlané potravinovou folií.
  7. Vložte do ledničky a nechte ztuhnout přibližně po dobu 3 hodin.

Velikonoční zeleninový aspik chutná znamenitě s čerstvým pečivem.

Směs různorodé zeleniny v rosolovém přelivu
zdroj: eatsmarter.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.