Pestrobarevná pomazánka z brynzy, šunky a brambor

Pestrobarevná pomazánka z brynzy, šunky a brambor
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 13

Skvělá, chutná a zdravá pomazánka, jejíž chuť můžete ještě zvýraznit, když ji na závěr posypete čerstvou pažitkou nebo jarní cibulkou.

Ingredience:

  • 250 g moučných brambor
  • 150 g brynzy
  • 100 g šunky
  • 1 červená paprika
  • 1 čajová lžička hořčice
  • 1 čajová lžička sladké papriky
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Brambory uvařte ve slupce do měkka.
  2. Ještě teplé je oloupejte a nastrouhejte.
  3. Plátky šunky nakrájejte na drobné kostičky.
  4. Umytou červenou papriku očistěte.
  5. Papriku smíchejte v misce s brynzou, nastrouhanými bramborami, hořčicí, sladkou paprikou, solí a pepřem.
  6. Na závěr vmíchejte šunku.
  7. Brynzovou pomazánku vložte na přibližně půl hodiny do ledničky.

Tato pomazánka chutná skvěle namazaná především na čerstvém chlebu.

Chléb potřený pomazánkou se šunkou, paprikou a brynzou.
zdroj: gusto.at

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.