Pestrobarevné cukroví ze směsi mandlí a kokosu

Pestrobarevné cukroví ze směsi mandlí a kokosu
Příprava: 125 minut Vaření: 6 minut Počet porcí: 1

Úžasné cukroví bez obilovin a lepku, jehož originální zdobení každého zaujme.

Ingredience:

  • 2 šálky namletých mandlí
  • 1/2 šálku jemně strouhaného kokosu
  • 1 vejce
  • 1 čajová lžička mandlového extraktu
  • 1/4 šálku medu
  • 2 PL kokosového oleje
  • 1/2 čajové lžičky jedlé sody
  • špetka soli

Na polevu

  • 2 šálky moučkového cukru
  • 2-3 PL vody
  • 2-3 kapky červeného potravinářského barviva
  • zdobení
  • jedlé třpytky

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte plechy pečicím papírem.
  2. Ve středně velké míse smíchejte všechny suché přísady, tedy namleté mandle, kokos, jedlou sodu a sůl.
  3. V jiné míse vyšlehejte vejce, mandlový extrakt a med. Poté přidejte rozpuštěný kokosový olej a znovu vyšlehejte.
  4. Následně do této mísy pomalu přidávejte suché přísady, dokud se vám nevytvoří těsto. Těsto se může zpočátku zdát drobivé, ale pokračujte v míchání a hnětení, dokud se ingredience nespojí.
  5. V tomto okamžiku můžete přidat potravinářské barvivo. Doporučujeme začít jen s několika kapkami, můžete také vytvořit více barev těsta rozdělením na poloviny nebo třetiny.
  6. Z těsta vytvořte kouli, kterou zabalte do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do ledničky.
  7. Po uplynutí této doby vyjměte těsto z lednice.
  8. Posypte si kokosovou moukou vál a pomocí válečku těsto rozválejte tak, aby bylo silné asi jeden centimetr. Pokud se těsto příliš lepí, posypte ho ještě kokosovou moukou.
  9. Pomocí rozmanitých vykrajovátek vytvořte cukroví a následně jednotlivé tvary položte na plech.
  10. Pečte v předehřáté troubě přibližně 6-8 minut nebo dokud cukroví nezačne hnědnout.
  11. Před poléváním polevou nechte toto vánoční cukroví bez mouky alespoň 30 minut vychladnout.
  12. V mezidobě si připravte polevu. Do moučkového cukru přidejte po lžících vodu a promíchejte. Přidávejte tolik vody, až dosáhnete požadované hustoty.
  13. Pokud chcete polevu obarvit, přidejte několik kapek potravinového barviva.
  14. Následně cukroví ozdobte pomocí zdobicího sáčku a posypejte ho třpytkami a zdobením.
Bohatě zdobené pestrobarevné vánoční pečivo z mandlí a kokosu
zdroj: fithoodfinds.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.