Pestrobarevný dezert z kandovaného ovoce

Pestrobarevný dezert z kandovaného ovoce

Kandované ovoce s rozinkami můžete před vlastním pečením naložit na několik hodin do alkoholu, nejčastěji se k tomuto účelu používá brandy či rum.  

Ingredience:

  • 1 a 1/2 šálku hladké mouky
  • 3 vejce
  • 2 šálky kandovaného ovoce
  • 1/2 šálku rozinek
  • 1/2 šálku mletých mandlí
  • 1/2 šálku másla
  • 1/2 šálku cukru
  • 1/4 šálku mléka
  • 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • kůra z jednoho citronu
  • špetka soli

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 180°C a připravte formu, kterou vymazejte a vysypejte moukou.
  2. V misce smíchejte mouku, mleté mandle, prášek do pečiva, sůl a citronovou kůru.
  3. V jiné misce vyšlehejte s pomocí mixéru máslo s cukrem a postupně do jejich směsi zašlehejte rovněž vejce.
  4. Poté tuto směs společné mlékem přidejte do misky se suchými ingrediencemi a vypracujte v těsto.
  5. Do těsta na závěr přimíchejte směs kandovaného ovoce a rozinek.
  6. Pečte v předehřáté troubě přibližně hodinu.
Kandované ovoce, ořechy a rozinky jako náplň tradicního amerického moučníku
zdroj: kfoods.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.