Pikantní asijská omáčka

Pikantní asijská omáčka

Tento recept je tím nejlepším receptem na omáčku k rýži jaký kdy najdete! Sečuánská chilli omáčka je ohromně všestranná! Nejen, že se dá přidat do rýže, nudlí a salátu, ale může být také použita jako základ marinády pro maso a tofu nebo ji lze dokonce přidat do mnoha zeleninových jídel, která se restují na pánvi. Pokud jste někdo, kdo miluje kořeněná jídla, je to rozhodně omáčka, kterou chcete mít neustále připravenou v lednici.

Co budeme potřebovat

  1. Lžička fenyklových semínek
  2. Hřebíček
  3. 2 stroužky česneku (nakrájené nadrobno)
  4. Lžíce nasekaného čerstvého zázvoru
  5. ¼ lžičky semínek kmínu
  6. 4 lžičky červené papriky
  7. 30 g drcené chilli papričky
  8. 30 ml řepkového oleje
  9. ½ lžíce soli
  10. 30 g bílé rýžové mouky
  11. 30 g sójových bobů
  12. 2 lžíce sójové omáčky
  13. 120 ml jablečné šťávy bez přidaného cukru
  14. ½ lžičky sezamových semínek

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 150 stupňů
  2. Sójové boby potřeme ½ lžičkou řepkového oleje a pečeme v pekáčku 20 minut
  3. Mezitím si smícháme všechno koření kromě drcené chilli papričky a papriky
  4. Zahřejeme si pánev na střední teplotu
  5. Přidáme zbytek řepkového oleje
  6. Poté, co je olej rozpálený, přidáme všechno koření, plus zázvor, česnek, drcenou chilli papričku a papriku
  7. Na střední teplotu vše opékáme asi 1 minutu
  8. Přidáme bílou rýžovou mouku a neustále mícháme, dokud se směs dobře nespojí
  9. Sníme teplotu a po troškách přidáváme jablečnou šťávu a neustále mícháme
  10. Poté, co se jablečná šťáva a směs koření a mouky dobře spojí a zhoustnou, vaříme další 2 minuty
  11. Vypneme teplo a přidáme opražené sójové boby a sezamová semínka
  12. Chilli omáčku necháme na pánvi, přidáme uvařenou rýži a promícháme
Sečuánská omáčka s rýží, která je velmi pikantní s chilli papričkami.
Zdroj: thewoksoflife.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.