Pikantní asijské zelné závitky s vepřovým

Pikantní asijské zelné závitky s vepřovým

Tyto rolky jsou inspirované asijskou kuchyní a jsou neuvěřitelně dobré! Zelný list plněný masem, zeleninou a rýží v kombinaci s lahodnou omáčkou vás příjemně překvapí.

Ingredience

Na omáčku:

  • 1 a ½ šálku vody
  • cca 80 g rajčatového protlaku
  • ¼ šálek sójové omáčky
  • 3 lžíce hoisin omáčky
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce pikantní omáčky Sriracha
  • 4 stroužky česneku, lisované
  • 1 lžíce sušeného zázvoru
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu

Na závitky:

  • olej ve spreji
  • sůl dle chuti
  • 1 velké bílé zelí
  • 340 g brokolice
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 1 šálek vařené hnědé rýže
  • 1 svazek nasekané jarní cibulky, použijte pouze bílou a světle zelenou část   
  • 4 stroužky česneku, lisované
  • 1 lžíce sušeného zázvoru
  • ¼ šálku sójové omáčky
  • 1 velké vejce
  • 2 lžíce černého sezamu

Postup

  1. Smíchejte všechny ingredience na omáčku v malém kastrolu a míchejte tak dlouho, dokud se kukuřičný škrob nerozpustí.
  2. Přiveďte k varu.
  3. Snižte teplotu na středně nízkou a vařte 3 až 4 minuty nebo dokud omáčka nezhoustne.
  4. Přendejte ¼ šálku omáčky do dostatečně velké misky, aby pojala náplň, kterou budete připravovat.
  5. Zbývající omáčku nechte vychladnout.
  6. Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
  7. Nastříkejte pekáč olejem a dejte stranou.
  8. Přiveďte hrnec osolené vody k varu.
  9. Odstraňte 12 listů z hlávkového zelí a dávejte pozor, abyste je neroztrhli nebo nepolámali.
  10. Vložte tři listy najednou do vroucí vody a vařte je 1 až 2 minuty nebo dokud nejsou vláčné.
  11. Přendejte listy na čistou kuchyňskou utěrku nebo papírové ubrousky, aby se zchladily.
  12. Opakujte se zbývajícími listy.
  13. Udržujte vodu vroucí a přidejte brokolici.
  14. Okamžitě ji sceďte a zchlaďte pod studenou vodou.
  15. Smíchejte brokolici, vepřové maso, hnědou rýži, všechnu jarní cibulku kromě 2 lžic, česnek, zázvor, sójovou omáčku a vejce v misce s vyhrazenou omáčkou a dobře promíchejte.
  16. Vystřihněte silnou žílu z každého listu zelí v obráceném tvaru písmene V viz foto níže.
  17. Umístěte 1/12 náplně do středu každého zelného listu.
  18. Dolní „chlopně“ vytáhněte nahoru a přes náplň a mírně je překrývejte.
  19. Přeložte po stranách a srolujte.
  20. Vložte do připraveného pekáče.
  21. Nalijte zbývající omáčku na závitky.
  22. Zakryjte alobalem a pečte cca 45 až 50 minut.
  23. Před podáváním nechte 5 minut odpočívat.
  24. Omáčku, která se usadila na dně pekáče, přelijte zpět přes závitky.
  25. Ozdobte vyhrazenými 2 lžícemi jarní cibulky a sezamovými semínky.
Závitky ze zelí plněné mletým masem a zeleninou v pekáči s vidličkou.
www.fromachefskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.