Pikantní barbecue marináda na žebra

Pikantní barbecue marináda na žebra
Příprava: 10 minut Počet porcí: 1

Pokud si libujete v pikantních omáčkách, tahle marináda je právě pro vás. Barbecue s pikantním nádechem vaše grilování promění v umělecké dílo.

Ingredience

  • ½ hrnku olivového oleje
  • ¼ hrnku jablečného octa
  • 3 lžíce worcesterské omáčky
  • 2 lžíce hot chilli omáčky (nebo kečup)
  • hrst sušené či čerstvé bazalky
  • 1 lžíce mletého pepře
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžíce cibulového prášku
  • 1 lžíce česneku v prášku
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 lžička černého pepře

Postup

  • Všechny suroviny smíchejte a důkladně promíchejte.
  • Pokud máte radši méně pikantní, namísto chilli omáčky použijte kečup.
  • Hotovou marinádu použijte na naložení jakéhokoliv masa.
  • Naložené maso nechejte v lednici marinovat alespoň 2 hodiny, nejlépe do druhého dne.
Naložené maso v pikantní barbecue omáčce.
Zdroj: chilipeppermadness.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.