Pokud si libujete v pikantních omáčkách, tahle marináda je právě pro vás. Barbecue s pikantním nádechem vaše grilování promění v umělecké dílo.
Ingredience
- ½ hrnku olivového oleje
- ¼ hrnku jablečného octa
- 3 lžíce worcesterské omáčky
- 2 lžíce hot chilli omáčky (nebo kečup)
- hrst sušené či čerstvé bazalky
- 1 lžíce mletého pepře
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžíce cibulového prášku
- 1 lžíce česneku v prášku
- 1 čajová lžička soli
- 1 lžička černého pepře
Postup
- Všechny suroviny smíchejte a důkladně promíchejte.
- Pokud máte radši méně pikantní, namísto chilli omáčky použijte kečup.
- Hotovou marinádu použijte na naložení jakéhokoliv masa.
- Naložené maso nechejte v lednici marinovat alespoň 2 hodiny, nejlépe do druhého dne.