Pikantní bramborové placky se zelím z trouby

Pikantní bramborové placky se zelím z trouby

Pálivé bramboráky se zelím jsou křupavé zvenku a plné křehkých brambor a zelí uvnitř. Jsou fantastické jako jídlo na brunch, oběd nebo večeři – jako příloha nebo vegetariánský hlavní chod. Vegetariáni i vegani ho mohou přikusovat k nejlepším receptům s lilkem na 8 různých způsobů.

Co budeme potřebovat

  • 500 g brambor
  • ½ velké žluté cibule
  • 1 kg zelí (nakrájené na velké kousky)
  • 200 g strouhanky
  • 3 vejce
  • 2 lžíce chilli pasty
  • 1 lžička mletého česneku
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  • Brambory, cibuli a zelí nastrouháme.
  • Brambory oloupejte a nakrájejte na kousky, které se snadno vejdou do vašeho kuchyňského robotu.
  • Brambory a cibuli nakrájíme v kuchyňském robotu.
  • Nakrájejte zelí.
  • Nakrájené brambory a cibuli pevně vymačkejte, abyste odstranili přebytečnou tekutinu.
  • Nechte je pár minut odležet a poté je znovu vymačkejte.
  • Poté i ze zelí vymačkejte přebytečnou tekutinu.
  • Bramborovou směs smíchejte se zelím, strouhankou, vejci, chilli pastou a česnekem.
  • Bohatě dochutíme solí a pepřem.
  • Pomocí odměrky vytvarujte přibližně 16 stejně velkých placiček na plech vyložený pečícím papírem a umístěte je do předehřáté trouby.
  • Mezi nimi by mělo být alespoň několik centimetrů.
  • Pečte, dokud nejsou zlatavě hnědé, asi 40 minut.

I když je vaření radost a zábava, nepříjemné výpary už tolik ne. Zelí má svou specifickou vůni a ne vždy je příjemné když je takto provoněný celý byt. Proto je potřeba mít v kuchyni kvalitní odsavač par, který tento problém vyřeší. Jakou digestoř si vybrat zjistíte u nás na webu.

Opečené placičky z brambor, zelí s chilli dochucené cibulkou.
Zdroj: theseasonedmom.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.