Zauzený bůček v záplavě zeleninové domácí salsy pokrytý rozpuštěným sýrem je něco so si představím, když se řekne ideální filmová noc. Pomazánka podávaná s křupavými chipsy je nejlepší když se konzumuje ještě za tepla, přímo z trouby.
Co budeme potřebovat
- 500 g uvařeného bůčku (nakrájený)
- 250 g strouhaného tvrdého sýra
- 3 keříková rajčata (rozpůlená a zbavená jadřinců)
- 5 stroužků česneku
- ½ cibule (nakrájené)
- Jalapeno (nakrájené)
- Hrst koriandru (nasekaný)
- 2 lžíce limetové šťávy
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej
Postup
- Plech do trouby potřeme olivovým olejem
- Rozložíme na něj rajčata, česnek, cibuli a jalapeno
- Vložím plech do trouby a zeleninu grilujeme na 200 stupňů asi 15 minut, dokud nezačne hnědnout
- Dáváme si pozor zejména na česnek a jalapeno, které se můžou rychle spálit
- Zeleninu vyndáme z trouby a teplotu v troubě snížíme na 180 stupňů
- Zeleninovou směs vložíme do kuchyňského robota
- Přidáme limetku a koriandr
- V robotu zeleninu rozmixujeme do hladka a podle chuti osolíme a opepříme
- Do velké zapékací mísy potom vlijeme zeleninovou salsu a přidáme nakrájený bůček
- Vložíme do trouby a pečeme přibližně 8 minut
- Mísu vyndáme z trouby, posypeme sýrem a pečeme, dokud se sýr nerozpustí
- Pomazánku podáváme ještě teplou na opečeném chlebu