Pikantní bůčková pomazánka s česnekem

Pikantní bůčková pomazánka s česnekem

Zauzený bůček v záplavě zeleninové domácí salsy pokrytý rozpuštěným sýrem je něco so si představím, když se řekne ideální filmová noc. Pomazánka podávaná s křupavými chipsy je nejlepší když se konzumuje ještě za tepla, přímo z trouby.

Co budeme potřebovat

  1. 500 g uvařeného bůčku (nakrájený)
  2. 250 g strouhaného tvrdého sýra
  3. 3 keříková rajčata (rozpůlená a zbavená jadřinců)
  4. 5 stroužků česneku
  5. ½ cibule (nakrájené)
  6. Jalapeno (nakrájené)
  7. Hrst koriandru (nasekaný)
  8. 2 lžíce limetové šťávy
  9. Sůl
  10. Pepř
  11. Olivový olej

Postup

  1. Plech do trouby potřeme olivovým olejem
  2. Rozložíme na něj rajčata, česnek, cibuli a jalapeno
  3. Vložím plech do trouby a zeleninu grilujeme na 200 stupňů asi 15 minut, dokud nezačne hnědnout
  4. Dáváme si pozor zejména na česnek a jalapeno, které se můžou rychle spálit
  5. Zeleninu vyndáme z trouby a teplotu v troubě snížíme na 180 stupňů
  6. Zeleninovou směs vložíme do kuchyňského robota
  7. Přidáme limetku a koriandr
  8. V robotu zeleninu rozmixujeme do hladka a podle chuti osolíme a opepříme
  9. Do velké zapékací mísy potom vlijeme zeleninovou salsu a přidáme nakrájený bůček
  10. Vložíme do trouby a pečeme přibližně 8 minut
  11. Mísu vyndáme z trouby, posypeme sýrem a pečeme, dokud se sýr nerozpustí
  12. Pomazánku podáváme ještě teplou na opečeném chlebu
Pikantní masová pomazánka s česnekem a chilli.
Zdroj: thekitchn.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.