Na křehké, šťavnaté a voňavé čínské dušené kuřecí maso s houbami shiitake vám stačí při vaření vynaložit jen malé úsilí, přesto chutná naprosto úžasně. Hodí se jak pro rychlou večeři během pracovního týdne, tak pro nějakou speciální přiležitost.
Co budete potřebovat
- 500 g kuřecích stehenních řízků bez kůže, nakrájených na kousky
- 8 plátků zázvoru
- 1 lžička světlé sójové omáčky
- ½ lžičky tmavé sójové omáčky
- ½ lžíce ústřicové omáčky
- 1 lžička rýžového vína Shaoxing
- ¼ lžičky sezamového oleje
- 1 špetka mletého bílého pepře
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 velká hrst sušených hub shiitake (namočených přes noc do vody)
- 4 chilli papričky bird´s eye, zbavené semínek a nakrájené (volitelně)
- 1 stonek jarní cibulky, jemně nasekaný
Postup
- Kuřecí kousky vložte do mísy.
- Přidejte zázvor, obě sójové omáčky, ústřičovou omáčku, rýžové víno, sezamový olej, mletý bílý pepř a kukuřičný škrob.
- Dobře promíchejte a nechte asi 10 minut marinovat.
- Poté přidejte shiitake a chilli.
- Promíchejte a přendejte na hluboký talíř.
- Ve woku nebo v hrnci přiveďte vodu k varu.
- Hluboký talíř s kuřecím masem a houbami dejte do pařáčku a vařte v páře na středním plameni po dobu 20 minut.
- Ozdobte jarní cibulkou a ihned podávejte.
Stále ještě nejste hrdým majitelem hrnce na pomalé vaření? Pak se vám možná budou hodit naše recenze pomalých hrnců! Kdo vyhrál v našem srovnání?