Pikantní dýňový dip

Pikantní dýňový dip
Příprava: 10 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 1

Tento jednoduchý dýňový dip zabere pouhých 10 minut, skvěle se hodí na letní večírky nebo jako předkrm a navíc je veganský!

Ingredience

  • ¼ šálku kešu oříšků
  • ¼ červené cibule
  • 3 jalapeňos papričky
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžičky extra panenského olivového oleje na restování
  • ¾ šálku dýňového pyré
  • 2 lžičky mandlového mléka
  • 1 lžička olivového oleje do pomazánky
  • 1 větvička petrželky na ozdobu, volitelně

Postup                                       

  1. Namočte ¼ šálku kešu na 2 hodiny nebo přes noc.
  2. Nakrájejte ¼ cibule a 3 jalapeňos na proužky julienne.
  3. Nakrájejte 4 stroužky česneku na dlouhé tenké proužky.
  4. Do středního kastrolu dejte extra panenský olivový olej a zahřívejte ho na mírném ohni po dobu 30 sekund.
  5. Přidejte česnek, cibuli a jalapeňo papričky a za občasného míchání restujte na středním ohni po dobu 7 minut.
  6. Smažte, dokud cibule nezhnědne.
  7. Zatímco restujete cibuli s česnekem a papričkami, vložte kešu do kuchyňského robotu a mixujte při nízké rychlosti, dokud se nerozdrtí.
  8. Přidejte dýňové pyré a smíchejte s kešu oříšky.
  9. Přidejte smaženou cibuli, česnek a papričky ke směsi dýňového pyré a kešu.
  10. Přidejte mandlové mléko, olivový olej a vše promíchejte, dokud nebude směs hladká.
  11. Ozdobte kadeřavou petrželkou.
  12. Přendejte dip do misky a podávejte například s mozzarellovými tyčinkami.
Pikantní pomazánka z dýně servírovaná v misce se smaženými sýrovými tyčinkami.
www.healingtomato.com

Pokud vás baví sladké pečení a rádi byste vyzkoušeli něco nového, inspirujte se našimi recepty na dezerty z máslové či hokkaido dýně.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.