Nebaví vás točit pořád dokola ta stejná jídla na vašich letních grilovačkách? Vyzkoušejte tento luxusní recept na grilované krevety s ananasem! Je jednoduchý, rychlý na přípravu a taaak dobrý! To si prostě zamilujete.
Co budete potřebovat
- 500 g jumbo krevet, oloupaných (nezapomeňte se zbavit i střívek krevet, která se nachází ve vnitřní části celého průběhu těla – vypreparujete je nejlépe naříznutím vnější části těla, při které narazíte na tmavou dlouhou tenkou linii)
- ½ čerstvého ananasu, zbaveného jádřince, rozpůleného a nakrájeného na tenké plátky
- ¼ šálku olivového oleje
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 1 lžíce čerstvého koriandru, nasekaného
- 2 stroužky česneku, nasekané
- ½ lžičky hrubé soli
- ¼ lžičky černého pepře
- ¼ lžičky papriky
- ¼ lžičky chilli prášku
- špetka vloček červeného chilli
Postup
- Předehřejte venkovní gril.
- Připravte si marinádu.
- Do velké mísy nebo velkého sáčku na zip dejte krevety, olivový olej, limetkovou šťávu, koriandr, česnek, sůl, pepř, papriku, chilli prášek a vločky chilli.
- Pořádně vše promíchejte.
- Uzavřete sáček/přikryjte misku a nechte 30 minut chladit.
- Během chlazení namočte asi 8 dřevěných špejlí do vody na 30 minut.
- Vyjměte krevety z marinády a setřeste přebytečnou tekutinu, marinádu si ponechte.
- Napichujte krevety a ananas na špejle dle libosti.
- Špízy položte na gril a potřete trochou odložené marinády.
- Zakryjte a grilujte 2-3 minuty.
- Otočte špejle a potřete zbylou marinádou.
- Přikryjte a grilujte další 2-3 minuty, dokud krevety nezrůžoví.
- Užijte si to!
Vyzkoušejte i naše další lahodné recepty s krevetami! Máme pro vás i tipy, jak je správně oloupat a připravit.