Trochu pálivé chuti nikdy neuškodí, a v případě buřtguláše už vůbec ne. Do tohoto receptu můžete navíc použít klasické špekáčky nebo třeba i klobásky, které máte rádi. A malý tip – s vychlazeným pivem vám bude chutnat ještě více.
Ingredience:
- 450 g špekáčků (mohou být i klobásky)
- 450 g brambor
- 400 g rajčat
- 2-4 chilli papričky (podle chuti)
- 2 cibule
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 lžíce pikantní mleté papriky
- 1 lžíce majoránky
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
Postup:
- Na oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidejte na kolečka či na kostičky nakrájené špekáčky nebo klobásky (menší klobásky můžete ponechat vcelku) a na kolečka nakrájené chilli papričky. Osmažte dozlatova.
- Zasypte pikantní paprikou, vmíchejte mouku a po důkladném promíchání přilijte vývar.
- Přidejte nadrobno nakrájená oloupaná rajčata a protlak.Jakmile se začne vývar vařit, přidejte nakrájené a oloupané brambory.
- Vařte, dokud brambory nezměknou. Poté dochuťte majoránkou, solí a pepřem.