Pikantní guláš s buřty

Pikantní guláš s buřty
Příprava: 20 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 5

Trochu pálivé chuti nikdy neuškodí, a v případě buřtguláše už vůbec ne. Do tohoto receptu můžete navíc použít klasické špekáčky nebo třeba i klobásky, které máte rádi. A malý tip – s vychlazeným pivem vám bude chutnat ještě více. 

Ingredience:

  • 450 g špekáčků (mohou být i klobásky)
  • 450 g brambor
  • 400 g rajčat
  • 2-4 chilli papričky (podle chuti)
  • 2 cibule
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce pikantní mleté papriky
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř

Postup:

  • Na oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli.
  • Přidejte na kolečka či na kostičky nakrájené špekáčky nebo klobásky (menší klobásky můžete ponechat vcelku) a na kolečka nakrájené chilli papričky. Osmažte dozlatova.
  • Zasypte pikantní paprikou, vmíchejte mouku a po důkladném promíchání přilijte vývar. 
  • Přidejte nadrobno nakrájená oloupaná rajčata a protlak.Jakmile se začne vývar vařit, přidejte nakrájené a oloupané brambory. 
  • Vařte, dokud brambory nezměknou. Poté dochuťte majoránkou, solí a pepřem.
Pikantní guláš s párkem a bramborami
folivers.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.