Tento recept na luxusní maďarskou polévku s pikantní uzeninou, vám zanechá v ústech štiplavý, ale příjemný pocit. Ochutnejte ji a nechce se unést její výraznou chutí. Přikusujte k ní například výborné domácí pečivo z bílé mouky, nejlepší recepty jsou u nás!
Co budeme potřebovat
- 1 kg celých loupaných rajčat (okapaných a nakrájených na plátky)
- 1 kg žlutých chilli papriček (zbavených jader a nakrájených na plátky)
- 1 velká cibule (nakrájená na kostičky)
- 180 g slaniny (nakrájené na kostičky)
- 2 lžičky tuku ze slaniny
- 2 lžičky maďarské sladké papriky
- 4 maďarské čabajky (nakrájené)
- 1 lžička olivového oleje
- 1 lžička nesoleného másla
- sůl
- pepř
Postup
- Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej a máslo na střední teplotu.
- Přidejte cibuli a restujte do měkka.
- Přidejte slaninu a opékejte, dokud se mírně nerozvaří.
- Slanina nesmí být křupavá nebo příliš hnědá.
- Přidejte rajčata a restujte, dokud se neprohřejí.
- Přidejte žluté chilli papričky, maďarskou sladkou papriku a tuk ze slaniny a dobře promíchejte.
- Přidejte čabajku, dobře promíchejte a zvyšte teplotu na středně vysokou.
- Přiveďte k varu a poté snižte teplotu na minimum, duste 30 minut.
Pro jednodušší přípravu pečiva, je lepší si pořídit domácí pekárnu, jakou vybrat vám prozradíme v naší komplexní recenzi!