Pikantní hovězí nudličky na kari

Pikantní hovězí nudličky na kari
Příprava: 10 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 2

Indický recept lehce pikantní chuti, kterou v případě potřeby můžete zjemnit. Stačí když přidáte více bílého jogurtu.

Ingredience

  • 200 g hovězí svíčkové
  • 1 větší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 plechovka kájených rajčat
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 2 lžíce másla
  • 1 kostka hovězího bujonu nebo 100 ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce kukuřičné mouky
  • 5 hřebíčků
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 bobkový list
  • 2 lžíce curry
  • ½ lžičky skořice
  • 5 kuliček černého pepře
  • ½ lžičky koriandorvých semínek
  • 2 lístky šalvěje
  • 1 sušená chilli paprička tejo
  • ½ lžíce cukru
  • sůl

Postup

  • Ve větší pánvi rozpusťte lžíci másla, zprudka na něm opečete maso nakrájené na nudličky.
  • Když maso zhnědne vyndejte ho (včetně šťávy) z pánve a dejte stranou.
  • Do pánve dejte druhou lžíci másla a pozvolna na ni osmažte nadrobno nakrájenou cibuli.
  • V hmoždíři rozdrťte najemno všechno koření vyjma bobkového listu a chilli papričky.
  • Když cibule zesklovatí zasypte ji směsí koření, přidejte bobkový list, chilli papričku a najemno nasekaný česnek a krátce osmahněte.
  • Přidejte rajčata z plechovky, cukr a přiveďte k varu.
  • Do pánve vraťte maso a podlijte vývarem, příp. Bujónem rozpuštěným v horké vodě.
  • Přikryjte pokličkou a 20 minut duste na mírném plameni.
  • Poté vmíchejte jogurt, poprašte moukou, promíchejte a vařte ještě 10 minut, než omáčka zhoustne.
  • Dochuťte solí, v případě potřeby přidejte cukr nebo citronovou šťávu.
  • Takto upravené hovězí nudličky podávejte s rýží nebo s indickými plackami.
Indické curry s nudličkami hovězího masa, posypané petrželkou
Zdroj: cosori.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.