Indický recept lehce pikantní chuti, kterou v případě potřeby můžete zjemnit. Stačí když přidáte více bílého jogurtu.
Ingredience
- 200 g hovězí svíčkové
- 1 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 plechovka kájených rajčat
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 2 lžíce másla
- 1 kostka hovězího bujonu nebo 100 ml hovězího vývaru
- 1 lžíce kukuřičné mouky
- 5 hřebíčků
- 3 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- 2 lžíce curry
- ½ lžičky skořice
- 5 kuliček černého pepře
- ½ lžičky koriandorvých semínek
- 2 lístky šalvěje
- 1 sušená chilli paprička tejo
- ½ lžíce cukru
- sůl
Postup
- Ve větší pánvi rozpusťte lžíci másla, zprudka na něm opečete maso nakrájené na nudličky.
- Když maso zhnědne vyndejte ho (včetně šťávy) z pánve a dejte stranou.
- Do pánve dejte druhou lžíci másla a pozvolna na ni osmažte nadrobno nakrájenou cibuli.
- V hmoždíři rozdrťte najemno všechno koření vyjma bobkového listu a chilli papričky.
- Když cibule zesklovatí zasypte ji směsí koření, přidejte bobkový list, chilli papričku a najemno nasekaný česnek a krátce osmahněte.
- Přidejte rajčata z plechovky, cukr a přiveďte k varu.
- Do pánve vraťte maso a podlijte vývarem, příp. Bujónem rozpuštěným v horké vodě.
- Přikryjte pokličkou a 20 minut duste na mírném plameni.
- Poté vmíchejte jogurt, poprašte moukou, promíchejte a vařte ještě 10 minut, než omáčka zhoustne.
- Dochuťte solí, v případě potřeby přidejte cukr nebo citronovou šťávu.
- Takto upravené hovězí nudličky podávejte s rýží nebo s indickými plackami.