Pikantní karbanátky z kuřecího masa s medovo-hořčičnou majonézou

Pikantní karbanátky z kuřecího masa s medovo-hořčičnou majonézou

Luxusní placičky, které jsou jemné, šťavnaté a plné chuti si zamilujete! Servírujte je spolu s delikátní majonézou, která je prošlehaná s medem a hořčicí, což jí dodává úplně nový rozměr.

Co budete potřebovat

  • 700 g kuřecích prsou
  • chipotle prášek, cibulový prášek, česnekový prášek, sušené oregano + sůl podle chuti
  • 2 vejce
  • 1/3 šálku řeckého jogurtu
  • 1/3 šálku bramborového škrobu
  • 110 g strouhané mozzarelly
  • 1/4 šálku kopru, nasekaného
  • sůl a pepř na dochucení
  • 2 lžíce olivového oleje

Na dip:

  • 1/2 šálku majonézy
  • 1/4 šálku hořčice
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 1/4 lžičky česnekového prášku
  • 1/4 lžičky cibulového prášku
  • 1/4 lžičky papriky
  • sůl podle chuti

Postup

  • Kuřecí maso nakrájejte na malé kousky.
  • Ve velké misce lehce rozšlehejte vejce.
  • Vmíchejte jogurt, bramborový škrob, mozzarellu, kopr, sůl a pepř podle chuti.
  • Přihoďte kuřecí maso a promíchejte, aby se vše spojilo.
  • Přikryjte a dejte na 1 hodinu do lednice.
  • Zahřejte olej na středním plameni a naberte asi 1/3 šálku těsta na horkou pánev.
  • Smažte asi 4-5 minut z každé strany.
  • Po dokončení přeneste na talíř vyložený papírovou utěrkou a začněte s novou várkou.
  • Karbanátky můžete také péct v troubě na 200° Celsia po dobu 17-20 minut.
  • Všechny ingredience na dip promíchejte a servírujte s kuřecími placičkami.
Kuřecí placičky s ochucenou majonézou v mističce.
www.hungryhappens.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.