Luxusní placičky, které jsou jemné, šťavnaté a plné chuti si zamilujete! Servírujte je spolu s delikátní majonézou, která je prošlehaná s medem a hořčicí, což jí dodává úplně nový rozměr.
Co budete potřebovat
- 700 g kuřecích prsou
- chipotle prášek, cibulový prášek, česnekový prášek, sušené oregano + sůl podle chuti
- 2 vejce
- 1/3 šálku řeckého jogurtu
- 1/3 šálku bramborového škrobu
- 110 g strouhané mozzarelly
- 1/4 šálku kopru, nasekaného
- sůl a pepř na dochucení
- 2 lžíce olivového oleje
Na dip:
- 1/2 šálku majonézy
- 1/4 šálku hořčice
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 1/4 lžičky česnekového prášku
- 1/4 lžičky cibulového prášku
- 1/4 lžičky papriky
- sůl podle chuti
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na malé kousky.
- Ve velké misce lehce rozšlehejte vejce.
- Vmíchejte jogurt, bramborový škrob, mozzarellu, kopr, sůl a pepř podle chuti.
- Přihoďte kuřecí maso a promíchejte, aby se vše spojilo.
- Přikryjte a dejte na 1 hodinu do lednice.
- Zahřejte olej na středním plameni a naberte asi 1/3 šálku těsta na horkou pánev.
- Smažte asi 4-5 minut z každé strany.
- Po dokončení přeneste na talíř vyložený papírovou utěrkou a začněte s novou várkou.
- Karbanátky můžete také péct v troubě na 200° Celsia po dobu 17-20 minut.
- Všechny ingredience na dip promíchejte a servírujte s kuřecími placičkami.