Pikantní křenová směs

Pikantní křenová směs

Křupavé zelí je snad nejlepší surovinou, kterou lze použít na přípravu salátu. Ovšem když mu ještě sekunduje ostrý křen, vynikající dijonská hořčice a majonéza, není o luxusní chuť nouze. Tenhle zelný salát vás rozhodně nakopne.

Ingredience:

  • 1 hlávka čerstvého bílého zelí
  • 2 hrnky kvalitní majonézy nebo oblíbeného salátového krémového dresinku
  • 2 polévkové lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 1 vrchovatá lžíce dijonská hořčice
  • 1 lžíce cukru krystal (pokud budeme dávat salátový dresink, pak cukr vynecháme)
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky celerových semínek
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1 jemně nasekaný stroužek česneku
  • 3 nakrájené středně velké mrkve

Postup:

  • Ostrým nožem nakrájíme hlávku zelí na čtvrtky a odstraníme tvrdé části (košťál).
  • Jednotlivé čtvrtky nakrájíme na co nejtenčí plátky a dáme do velké mísy.
  • V jiné misce smícháme majonézu, nastrouhaný křen, jablečný ocet, hořčici, cukr, sůl, pepř a česnek.
  • Dobře promíchanou směs přidáme k nakrájenému zelí, přihodíme mrkev a důkladně promícháme, aby se všechny chutě propojily.
  • Můžeme ihned podávat nebo dát na 3 – 4 hodiny vychladit do lednice.
Zelný salát s křenem a dijonskou hořčicí.
Zdroj: https://www.bettycrocker.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.