Pikantní krkovice po thajsku

Pikantní krkovice po thajsku

Grilované kousky masa doplněné lehce pálivým dipem. Tenhle recept na vepřovou krkovici si zamiluje každý, kdo má rád asijskou kuchyni.

Ingredience

  • 1 kg vepřové krkovice nakrájené na silnější plátky
  • 4 PL cukru
  • 4 PL rybí omáčky
  • 3 PL sójové omáčky
  • 4 PL limetkové šťávy
  • 2 PL jemně nasekané šalotky
  • 1 PL nakrájeného čerstvého koriandru
  • 1 PL chilli vloček

Postup

  • Smíchejte v míse 2 lžíce cukru, 3 lžíce rybí omáčky, půl lžíce chilli vloček a 2 lžíce limetkové šťávy
  • Vložte plátky masa, promíchejte a nechte 2-6 hodin marinovat v lednici
  • Zbytek chilli vloček, sojové omáčky, rybí omáčky a cukru smíchejte se šalotkou a koriandrem a nechte v misce, která se hodí k servírování
  • Maso vyndejte z lednice, lehce otřete papírovými ubrousky a pečte několik minut na pánvi nebo grilu
  • Servírujte s čerstvou zeleninou a dipem
  • Podávejte s rýží, nudlemi nebo opečenou bagetkou
Plátky masa na tálíři s miskou asijského dipu
Zdroj: shesimmers.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.