Grilované kousky masa doplněné lehce pálivým dipem. Tenhle recept na vepřovou krkovici si zamiluje každý, kdo má rád asijskou kuchyni.
Ingredience
- 1 kg vepřové krkovice nakrájené na silnější plátky
- 4 PL cukru
- 4 PL rybí omáčky
- 3 PL sójové omáčky
- 4 PL limetkové šťávy
- 2 PL jemně nasekané šalotky
- 1 PL nakrájeného čerstvého koriandru
- 1 PL chilli vloček
Postup
- Smíchejte v míse 2 lžíce cukru, 3 lžíce rybí omáčky, půl lžíce chilli vloček a 2 lžíce limetkové šťávy
- Vložte plátky masa, promíchejte a nechte 2-6 hodin marinovat v lednici
- Zbytek chilli vloček, sojové omáčky, rybí omáčky a cukru smíchejte se šalotkou a koriandrem a nechte v misce, která se hodí k servírování
- Maso vyndejte z lednice, lehce otřete papírovými ubrousky a pečte několik minut na pánvi nebo grilu
- Servírujte s čerstvou zeleninou a dipem
- Podávejte s rýží, nudlemi nebo opečenou bagetkou